Υποχωρεί ο χρυσός λόγω γαλλικών εκλογών - Στο -1,24% και τα 1.273,12 δολ. ανά ουγγιά

Υποχωρεί ο χρυσός λόγω γαλλικών εκλογών - Στο -1,24% και τα 1.273,12 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη (27/4)
Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (24/4) ο χρυσός, μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών εξελίχθηκαν όπως αναμενότα, χωρίς να υπάρξει κάποια απρόσμενη εξέλιξη που θα μπορούσε να ενισχύσει το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:04 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -1,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.273,12 δολ. ανά ουγγιά, με το επίπεδο αντίστασης να τοποτεθείται πλεόν στα 1.270 δολ. ανά ουγγιά.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίας της Ευρπωαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη (27/4), ενώ την αμέσως επόμενη μέρα αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν και οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου 2017 σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, οι οποίες επίσης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή (28/4).
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός είχε ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς η αβεβαιότητηα για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών έστρεφε τους επενδυτές στο "ασφαλές καταφύγιο" του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS