Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα από τις ιταλικές αρχές για χρηματοδότηση των ΜΚΟ από τους λαθροδιακινητές

Έρευνα από τις ιταλικές αρχές για χρηματοδότηση των ΜΚΟ από τους λαθροδιακινητές
«Κάποιες ΜΚΟ μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην ιταλική οικονομία και να την αποσταθεροποιήσουν, για να έχουν άμεσο όφελος»
Έρευνα για πιθανή χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) έχουν ξεκινήσει οι ιταλικές αρχές, καθώς, όπως είπε ο εισαγγελέας της Σικελίας, Carmelo Zuccaro, «θεωρώ ότι κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορεί να χρηματοδοτούνται από διακινητές προσφύγων, γνωρίζω ότι υπάρχουν επαφές».
«Το όλο πρόβλημα ίσως να είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.
Κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην ιταλική οικονομία και να την αποσταθεροποιήσουν, για να έχουν άμεσο όφελος», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, ουκ ολίγα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αφορούν εκτενή ρεπορτάζ επί του θέματος, μιλώντας ευθέως για απευθείας επαφές Μ.Κ.Ο. με δουλεμπόρους που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στην Κάτω Ιταλία και είναι πιθανό να επωφελούνται, έμμεσα, από τις επιχειρήσεις διάσωσης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Andrea Orlando, καλεί τους εισαγγελείς να κάνουν γνωστά συγκεκριμένα στοιχεία -αν τα διαθέτουν- διότι το όλο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο.
Επίσης, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες στην νότια Ευρώπη, κα Carlotta Sami δηλώνει ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί συγκεκριμένες αποδείξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης