Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μετά την Lagarde, ένοχος και ο επιχειρηματίας Tapie – Θα επιστρέψει 404 εκατ. ευρώ!

Γαλλία: Μετά την Lagarde, ένοχος και ο επιχειρηματίας Tapie – Θα επιστρέψει 404 εκατ. ευρώ!
Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η κα Lagarde είχε αναλάβει «την ευθύνη που της αναλογεί» για το «σκάνδαλο Tapie», χωρίς όμως να φύγει από το «τιμόνι» του Ταμείου
Ο Γάλλος επιχειρηματίας (και πρώην υπουργός) Bernard Tapie καταδικάστηκε τελεσίδικα σήμερα, 18 Μαΐου 2017, από τη γαλλική Δικαιοσύνη και πλέον πρέπει να επιστρέψει στο κράτος 404 εκατ. ευρώ, ελέω σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί μέχρι η διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., Christine Lagarde, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η κα Lagarde είχε αναλάβει «την ευθύνη που της αναλογεί» για το «σκάνδαλο Tapie», χωρίς όμως να φύγει από το «τιμόνι» του Ταμείου.
Επίσης, είχε υπεραμυνθεί των χειρισμών της, υπογράμμισε πως επέτρεψε «από αμέλεια» την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων.
Η κα Lagarde κατηγορούταν πως επέτρεψε να γίνει διαιτησία ανάμεσα στον Bernard Tapie και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον γνωστό επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Tapie θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί από την τράπεζα, όταν πούλησε την εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas το 1994.
Αντί να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να καταφύγει σε ιδιωτική διαιτησία.
Η Δικαιοσύνη ακύρωσε τη διαιτησία, λόγω απάτης, απόφαση που επικυρώθηκε από το Εφετείο.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 15.000 ευρώ, γλιτώνοντας τελικά μόνο το πρώτο και χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα αποφύγει και το δεύτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης