Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «BB» για τη Βραζιλία - Το Outlook παραμένει αρνητικό

H Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση  «BB» για τη Βραζιλία - Το Outlook παραμένει αρνητικό
Οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της Βραζιλίας παραμένουν προκλητικές μετά από δύο χρόνια ύφεσης
Oι εκτιμήσεις της Fitch για την οικονομία της Βραζιλίας περιορίζονται από τις διαρθρωτικές αδυναμίες στο δημοσιοονομικό τομέα α δημόσια οικονομικά, το υψηλό και αυξανόμενο δημόσιο χρέος, τις αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης αλλά και τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια πολιτικής αστάθειας που υπονομεύουν τη χάραξη πολιτικής και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.
Επιπλέον, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης υποστηρίζεται από το πρόσφατα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον και τον φθίνοντα πληθωρισμό.
Η αρνητική πρόοδος αντανακλά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για μεσοπρόθεσμη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.
Ωστόσο, τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα που σχετίζονται με τον Πρόεδρο Temer έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα σχετικά με τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
Οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της Βραζιλίας παραμένουν προκλητικές μετά από δύο χρόνια ύφεσης, ενώ η Fitch προβλέπει πρόβλεψη ανάπτυξη 0,5% το 2017 και 2,5% το 2018.
Η Fitch προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα φθάσει το μέσο όρο της τάξης του 8% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2017-2018, από το 9% περίπου του ΑΕΠ το 2016.
Το χρέος της γενικής κυβέρνησης της Βραζιλίας ανήλθε στο 69,9% του ΑΕΠ το 2016, έναντι περίπου 50% που είναι ο μέσος όρος "BB".
Η Fitch αναμένει να συνεχίσει την αναρρίχηση κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, σε σχεδόν 80% του ΑΕΠ έως το 2018.
Η Βραζιλία πέτυχε το στόχο του για τον πρωτογενή έλλειμμα του δημοσίου τομέα το 2016 και ανακοίνωσε προσαρμογές δαπανών και απόσυρση των επιλεκτικών φορολογικών ελαφρύνσεων για την επίτευξη του στόχου του 2017 για τον πρωτογενή έλλειμμα του 2,1% του ΑΕΠ.
Η Fitch αναμένει σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει το στόχο της για το 2017.


www.bankingnews.,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης