Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται άνω του 2% ο χρηματιστηριακός δείκτης Bovespa της Βραζιλίας, μετά το χθεσινό sell off

Ενισχύεται άνω του 2% ο χρηματιστηριακός δείκτης Bovespa της Βραζιλίας, μετά το χθεσινό sell off
Χθες, «με το καλημέρα», ο δείκτης βυθίστηκε άνω του 10%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια και να κλείσει εν τέλει στις 61.597,06 μονάδες
Κέρδη της τάξης του 2,56% (στις 63.071,86 μονάδες) καταγράφει, περί τις 18:15, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Βραζιλίας, Bovespa, ξεπερνώντας τους φόβους που απορρέουν από την έντονη πολιτική αβεβαιότητα.
Χθες, «με το καλημέρα», ο δείκτης βυθίστηκε άνω του 10%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια και να κλείσει εν τέλει στις 61.597,06 μονάδες.
Μάλιστα, χθες το τοπικό νόμισμα ρεάλ υποχώρησε ακόμα και 7% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer, αρνείται να παραιτηθεί, αψηφώντας τον νέο «πολιτικό σεισμό» που προκάλεσαν οι καταγγελίες σε βάρος του.
Ο Temer φέρεται να συζητούσε τη δωροδοκία ενός πιθανού μάρτυρα στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή του.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Globo έγραψε προχθές βράδυ ότι ο Πρόεδρος συναντήθηκε τον Μάρτιο με τον πρόεδρο της εταιρείας εμπορίας κρεάτων JBS, η οποία αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς τα 13 χρόνια της διακυβέρνησης του Κόμματος Εργαζομένων (PT), χάρη κυρίως σε χαμηλότοκα δάνεια από την εθνική αναπτυξιακή τράπεζα της Βραζιλίας, και του ζήτησε περίπου 640.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης