Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
S&P 500
2.398,42
0,18%
FTSE 100
7.485,29
-0,15%
DAX
12.659,15
0,31%
Nikkei 225
19.613,28
-0,33%
ATHEN
783,03
-0,70%
  • 00:37 - Στ. Πιτσιόρλας: Η αγορά έχει προεξοφλήσει τη συμφωνία για την Ελλάδα - Συνολική λύση στο Eurogroup 15/6
  • 00:24 - Ποντάρουν στο bitcoin οι μεγάλες τράπεζες - Επένδυση 107 εκατ. δολαρίων στην κοινοπραξία R3, που χειρίζεται το bitcoin
  • 00:15 - Η πρόταση του Βερολίνου που απέρριψε η Αθήνα - Παρασκήνιο, μπλόφες και μυστικές διαβουλεύσεις
  • 00:14 - Neue Zürcher Zeitung: Διατεθειμένος να εξειδικεύσει τα πιθανά μέτρα για το ελληνικό χρέος ο Schäuble
  • 00:13 - Schaeuble: Δύσκολο το ΔΝΤ, εφικτή συμφωνία στις 15/06 - Thomsen (ΔΝΤ): Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα για το ελληνικό χρέος
 

Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν θα εγκρίνει το πρόγραμμα διάσωσης της Monte dei Paschi, λόγω των capital buffers

Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν θα εγκρίνει το πρόγραμμα διάσωσης της Monte dei Paschi, λόγω των capital buffers
Πριν δύο ημέρες, ο πρόεδρος της προβληματικής τράπεζας, Alessandro Falciai, δήλωνε αισιόδοξος για τη διάσωση της Monte dei Paschi
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης (ύψους 8,8 δισ. ευρώ) της Monte dei Paschi di Siena, όπως μεταδίδει σχετικά το πρακτορείο Bloomberg, με τη διαφωνία να είναι απόρροια του επιπέδου των υποχρεωτικών αποθεματικών (capital buffers) που μπορεί να διαφαλίσει η ιταλική τράπεζα.
«Η αρμόδια εποπτική αρχή της Ε.Κ.Τ. σηματοδότησε ότι το σημερινό σχέδιο διάσωσης δεν επαρκεί να εξασφαλίσει ότι η Monte dei Paschi θα καλύψει άνετα τις κεφαλαιακές απαιτήσεις τα επόμενα χρόνια, καθώς η τράπεζα έχει ήδη να αντιμετωπίσει επισφαλή δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ μέσω τιτλοποίησης», είπε στο Bloomberg πηγή που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
Πριν δύο ημέρες, ο πρόεδρος της προβληματικής τράπεζας, Alessandro Falciai, δήλωνε αισιόδοξος για τη διάσωση της Monte dei Paschi, παρά τις δηλώσεις Nouy ότι θα χρειαστούν νέες συζητήσεις. Για επιπλέον συζητήσεις σχετικά με τη διάσωση της Monte dei Paschi έκανε λόγο τέσσερις ημέρες πριν η επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Φρανκφούρτη.
Η αποτυχία της αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού της Monte die Paschi πριν τα τελευταία stress tests ανοίγει «επιπλέον συζητήσεις» αναφορικά με το αν τα ιδιωτικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την ιταλική τράπεζα καλύπτουν όλες της απώλειες, ανέφερε η Nouy.
Το κεφαλαιακό έλλειμμα της Monte dei Paschi τέθηκε στα 8,8 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, με βάση τα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ).
Η τράπεζα πρέπει να καλύψει τις ζημιές που θα προκύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια ενώ επιτρέπεται να στραφεί στο δημόσιο για την κάλυψη των ζημιών που θα υποστεί υπό το δυσμενές σενάριο των stress tests της EBA.
«Τα stress tests της EBA στα οποία βασίστηκε το κεφαλαιακό έλλειμμα της Monte Paschi, δεν περιελάμβαναν την αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τις τράπεζας πριν το stress test», ανέφερε η Nouy.
«Άρα αυτό ανοίγει επιπλέον συζητήσεις για να δούμε αν οι ζημιές που θα προκύψουν καλύπτονται πραγματικά από τα ιδιωτικά κεφάλαια», τόνισε η Nouy.
Οι αποφάσεις της Κομισιόν για τη διάσωση της Monte dei Paschi αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκκρεμεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κρατική διάσωση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2017 - 21:28
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES