Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό «στενή» παρακολούθηση η Βραζιλία από το ΔΝΤ μετά τη νέα πολιτική κρίση στη χώρα

Υπό «στενή» παρακολούθηση η Βραζιλία από το ΔΝΤ μετά τη νέα πολιτική κρίση στη χώρα
Στάση αναμονής προς το παρόν από το ΔΝΤ θα διατηρήσει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για την οικονομία της Βραζιλίας
Μετά το καινούργιο σκάνδαλο που ξέσπασε σρτη Βραζιλία, η χώρα οδηγείται σε μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, οδηγώντας σε μεγάλη πτώση το χρηματιστήριο στο Σάο Πάολο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «παρακολουθεί» την κατάσταση στη Βραζιλία και θα αποφασίσει το προσεχές διάστημα εάν θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της βραζιλιάνικης οικονομίας, δήλωσε σήμερα (19 Μαΐου 2017) ένας αξιωματούχος του.
«Θα παρακολουθήσουμε την κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες για να αποτιμήσουμε εάν έχουμε ανάγκη να τροποποιήσουμε τις προβλέψεις μας», δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΝΤ για την αμερικανική ήπειρο Alejandro Werner.
Ο συντηρητικός πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer αντιμετωπίζει κατηγορίες εμπλοκής σε δωροδοκία που αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς της Petrobras, εξέλιξη που προκάλεσε νέους τριγμούς στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.
«Η αστάθεια εντάθηκε» στη χώρα, σημείωσε ο Werner κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Έναν χρόνο μετά την καθαίρεση της πρώην προέδρου Dilma Rousseff, το νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία θεωρείται πως θα φρενάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας για να βγει η οικονομία από τα δύο χρόνια βαθιάς ύφεσης που την πλήττει (-3,6% το 2016).
Τον Απρίλιο το ΔΝΤ είχε προβλέψει ότι η Βραζιλία θα επανέλθει -οριακά- στην ανάπτυξη (+0,2%).
«Προς το παρόν, διατηρούμε (σ.σ. αμετάβλητες) τις προβλέψεις μας αλλά θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», τόνισε ο Werner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης