Ο Alisher Usmanov έκανε προσφορά 1,3 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Arsenal

Ο Alisher Usmanov έκανε προσφορά 1,3 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Arsenal
Η προσφορά του ολιγάρχη που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν, τοποθετεί την αξία της Άρσεναλ στα 2 δισ. δολάρια ( 1,54 δισ. στερλίνες)
Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Alisher Usmanov έκανε μια προσφορά ύψους 1,3 δισ. δολαρίων (1 δισ. ευρώ) στο βασικό μέτοχο της Άρσεναλ Stan Kroenke προκειμένου να εξαγοράσει το σύλλογο αναφέρουν οι Financial Times.
Ο Usmanov, ο οποίος είχε προπσθήσει και παλαιότερα να εξαγοράσει την Άρσεναλ κατέχει σήμερα το 30% της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Η προσφορά του ολιγάρχη που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν, τοποθετεί την αξία της Άρσεναλ στα 2 δισ. δολάρια ( 1,54 δισ. στερλίνες).
Ο Kroenke, του οποίου η εταιρεία Kroenke Sports & Entertainment κατέχει το 67% της Arsenal, δεν έχει ακόμη απαντήσει στην προσφορά.
Ο Usmanov έχει επανειλημμένα αρνηθεί μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο ενώ κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε έντονη κριτική κατά του βασικού μετόχου.
"Δεν πιστεύω ότι μόνο ο προπονητής πρέπει να κατηγορηθεί για το τι συμβαίνει", δήλωσε ο Usmanov στο ο Bloomberg τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι το συμβούλιο "φέρει τεράστια ευθύνη" για την απογοητευτική κατάσταση της Άρσεναλ.
Η Άρσεναλ βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη θέση στην Premier League και είναι πιθανό να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός των ομίλων του Champions League με τον Wenger προπονητή, του οποίου η το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι.
Μια νέα διετής συμφωνία είναι, ωστόσο, στο τραπέζι και η Mirror Sport αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο αντιλαμβάνεται ότι ο Wenger προτίθεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ.
Ο Usmanov πρότεινε να συνεχίσει ο Wenger στην Άρσεναλ αλλά θα πρέπει επίσης να αρχίσει να προετοιμάζει το διάδοχό του.
"Χρειάζεται κάποια συνέχεια", δήλωσε ο Usmanov. "Αυτό περιλαμβάνει την ανάγκη να προετοιμαστεί ένας διάδοχος για τον Wenger. Μπορώ να προτείνω ότι ο ίδιος ο Wenger πρέπει να προετοιμάσει το διάδοχό του".
Η Άρσεναλ θα χάσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εάν δεν καταφέρει προκριθεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.
Ο Usmanov, ο οποίος αγόρασε αρχικά μετοχές της Arsenal το 2007, αύξησε το μερίδιό του στο σύλλογο πέρυσι, αγοράζοντας το μερίδιο του ιδιοκτήτη της Everton Farhad Moshiri στην Άρσεναλ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS