Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειραγώγησε την αγορά καταθέτοντας ψεύτικη πρόταση εξαγοράς για την Fitbit - Έπεσε στη φάκα των αμερικανικών αρχών

tags :
Χειραγώγησε την αγορά καταθέτοντας ψεύτικη πρόταση εξαγοράς για την Fitbit - Έπεσε στη φάκα των αμερικανικών αρχών
Ο υπάιτιος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες
Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγορούν έναν μηχανικό από τη Βιρτζίνια ότι είναι ο υπαίτιος της ψεύτικης προσφοράς εξαγοράς για την εταιρία Fitbit που ώθησε τις μετοχές της σε υψηλότερα επίπεδα.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν δήλωσαν ότι ο Robert Walter Murray εμαφανίστηκς ως υπάλληλος μιας εταιρείας με έδρα την Κίνα της ABM Capital και υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Fitbit τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι η ABM προσέφερε 12,50 δολάρια ανά μετοχή της εταιρίας δηλαδή πολύ υψηλό premium έναντι της τιμής κλεισίματος των 8,55 δολαρίων.
Οι μετοχές της Fitbit σημείωσαν άνοδο και ανήλθαν στα 9,27 δολάρια λόγω  της συγκεριμένης είδησης ωστόσο η Fitbit ποτέ δεν έλαβε την προσφορά εξαγοράς.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο κ. Murray κέρδισε με την πώληση δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Fitbit που είχε αγοράσει μια μέρα νωρίτερα.
Μόλις έγινε η προσφορά τον Νοέμβριο, οι ερωτήσεις άρχισαν να εγείρονται λόγω του μυστηριώδους αγοραστή, νε αποτέλεσμα η Fitbit να ανακοινώσει ότι ποτέ δεν της υπεβλήθει προσφορά εξαγοράς.
Ο εισαγγελέας για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Joon Kim, σε δήλωσή του αναφέρει ότι: Ο Robert Walter Murray δημιούργησε μια ψεύτικη προσφορά για την Fitbit για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της και στη συνέχεια παράνομα να επωφεληθεί από τη χειραγώγηση της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης