Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.561,26
0,07%
FTSE 100
7.542,87
0,36%
DAX
13.043,03
0,37%
Nikkei 225
21.363,05
0,13%
ATHEN
757,49
-0,57%
  • 23:38 - CNBC: Μπαράζ συμφωνιών του Ιράν με εταιρείες πετρελαίου - Ανησυχία στην Ουάσιγκτον
  • 23:38 - Αύξηση 20% στα κέρδη της American Express το γ' 3μηνο 2017, στα 1,36 δισ. δολάρια - Στα 8,4 δισ. τα έσοδα
  • 23:38 - ΕΣΕΕ: Σε επίπεδα προ κρίσης στις 80,2 μονάδες, επανήλθε ο δείκτης κλίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ
  • 23:38 - Έρευνα Survation: Το 52% των Βρετανών επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ
  • 23:38 - Κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street - Πάνω από τις 23.000 μονάδες ο Dow Jones
 

Ο συντάκτης του Trump στη Σ. Αραβία συνέταξε και... την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Ο συντάκτης του Trump στη Σ. Αραβία συνέταξε και... την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ
Πρέπει να σταματήσουμε τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία θα τονίσει σττν επίσκεψη του ο αμερικανός πρόεδρος
Ο συντάκτης της αμφιλεγόμενης απαγόρευσης εισόδου προς τις ΗΠΑ, που στοχοποιούσε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες, είναι ο ίδιος που συνέταξε την ομιλία του αμερικανού προέδρου για το Ισλάμ στη Σαουδική Αραβία την Κυριακή.
Ο Stephen Miller, ανώτερος πολιτικός σύμβουλος του Trump και συντάκτης των λόγων του, είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σύνταξη τόσο της ομιλίας για το Ισλάμ όσο και για τον μεταγενέστερο λόγο του Trump σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Και τα δύο είναι θέματα για τα οποία ο Miller έχει εκφραστεί αρνητικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του τόσο στο Καπιτώλιο, όσο και στο Λευκό Οίκο.
Αξιωματούχος δήλωσε ότι η ομιλία ήταν συλλογική προσπάθεια στο Λευκό Οίκο, όμως ο Μίλερ ήταν ο κύριος συγγραφέας.
Η ομιλία η οποία θα δοθεί μπροστά σε περίπου 50 μουσουλμάνους ηγέτες, μπορεί να αποτελέσει το σημείο κλειδί στο ταξίδι του Trump διάρκειας οκτώ ημερών, σε πέντε χώρες.
Ο Trump έχει εκφραστεί αρνητικά για το Ισλάμ, πρότεινε την απαγόρευση της μουσουλμανικής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του και αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον όρο "ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία" σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας στη Σαουδική Αραβία, την κοιτίδα της θρησκείας των 1,6 δισεκατομμυρίων μελών.
Η απαγόρευση εισόδου στο όνομα της προστασίας των ΗΠΑ από την τρομοκρατία, στόχευε συγκεκριμένα σε όλες τις μουσουλμανικέςχώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής.
Αυτή η απαγόρευση ήταν έργο του Miller, ενός 31χρονου βοηθού, ο οποίος μαζί με τον αρχηγό της καμπάνιας του Trump Steve Bannon πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Breitbart, ήταν εκείνοι που συμβούλευαν τον Trump για τη μετανάστευση.
Ο ίδιος ο Miller έχει μια μακρά ιστορία εναντίον των μουσουλμάνων.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Duke, ο Miller έγραφε στην εφημερίδα του σχολείου, συμπεριλαμβανομένου ενός άρθρου στο οποίο είχε τίτλο:
"Οι Ισλαμιστές τρομοκράτες ... έχουν εφαρμόσει τη θανατική ποινή σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί που ζουν στη χώρα".
Ο Μίλερ εργάστηκε επίσης ως φοιτητής για το Σχέδιο Ευαισθητοποίησης για την Τρομοκρατία, μια προσπάθεια, που θεωρείται άκρως αντι-μουσουλμανική.
Ο Trump δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα "προκαλέσει" τους μουσουλμάνους στη Σαουδική Αραβία να "καταπολεμήσουν το μίσος και τον εξτρεμισμό και να αγκαλιάσουν ένα καλύτερο μέλλον της πίστης τους".
"Πρέπει να σταματήσουμε τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία", πρόσθεσε.
Ο H.R. McMaster, σύμβουλος της Trump για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ότι η ομιλία του Trump θα είναι "εμπνευσμένη αλλά άμεση" και παροτρύνει τους ηγέτες να "αντιμετωπίσουν μια ριζοσπαστική ιδεολογία".
"Ο Πρόεδρος ελπίζει για ένα ειρηνικό Ισλάμ που θα κυριαρχεί σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο McMaster.
"Η ομιλία αποσκοπεί στην ένωση του ευρύτερου μουσουλμανικού κόσμου ενάντια στους κοινούς εχθρούς όλων του πολιτισμού και στην απόδειξη της δέσμευσης της Αμερικής στους μουσουλμάνους εταίρους μας".

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2017 - 22:33
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS