Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μεγάλη «μπίζνα» για τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry»

Reuters: Μεγάλη «μπίζνα» για τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry»
Όπως δηλώνουν υπάλληλοι των εν λόγω εταιρειών, μετά τις κυβερνοεπιθέσεις «πλημμύρισαν» πελάτες που επιθυμούν να διασφαλίσουν τη διαδικτυακή τους ασφάλεια
Το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry» που έπληξε πάνω από 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες την περασμένη εβδομάδα αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας, να αυξήσουν τα έσοδά τους, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Λαμβάνοντας για παράδειγμα την εταιρεία Sophos, η μετοχή της οποίας αυξήθηκε κατά 7% μετά τις τελευταίες μαζικές επιθέσεις των hackers σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρακτορείο αναφέρει πως εν τέλει επέδρασαν ευεργετικά στον κλάδο, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που αποδεικνύουν την αποτυχία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.
«Τα αυξανόμενα σοβαρά προβλήματα στον κυβερνοχώρο είναι εν μέρει αναπόφευκτη συνέπεια της αυξανόμενης πολυπλοκότητας στην ψηφιακή τεχνολογία», σχολιάζεται.
Όπως δηλώνουν υπάλληλοι των εν λόγω εταιρειών, μετά τις κυβερνοεπιθέσεις «πλημμύρισαν» πελάτες που επιθυμούν να διασφαλίσουν τη διαδικτυακή τους ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης