Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απεργία 37.000 εργαζόμενοι στην AT and T - Απαιτούν αυξήσεις μισθών

tags :
Σε απεργία 37.000 εργαζόμενοι στην AT and T - Απαιτούν αυξήσεις μισθών
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της AT & T βρίσκονται σε απεργία γεγονός που θα να αναγκάσει τα καταστήματα λιανικής πώλησης να παραμείνουν κλειστά το Σαββατοκύριακο
Περίπου 37.000 εργαζόμενοι της AT & T, ή λιγότερο από το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ξεκίνησαν τριήμερη απεργία την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέες συλλογικές συμβάσεις.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της AT & T βρίσκονται σε απεργία, γεγονός που θα να αναγκάσει τα καταστήματα λιανικής πώλησης να παραμείνουν κλειστά το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων της Αμερικής (CWA), της οποίας οι εργαζόμενοι στην AT & T είναι μέλη της.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, την ασφάλεια έναντι της εξωτερικής ανάθεσης εργασίας, την προσιτή υγειονομική περίθαλψη και μια πιο δίκαιη πολιτική προγραμματισμού.
Παραπάνω από το μισό των εργαζόμενων που βρίσκονται σε απεργία είναι μέρος του ασύρματου κλάδου της εταιρείας, ενώ οι υπόλοιποι εργάτες του ενσύρματου κλάδου, συμπεριλαμβανομένων ενός μικρού αριθμού τεχνικών της DirecTV.
Η CWA είπε την Τετάρτη ότι οι εργαζόμενοι στον ασύρματο κλάδο σε 36 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον, θα αποχωρουν από την εργασία τους αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή στις 3 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε τηλεφωνικές, σταθερές και καλωδιακές υπηρεσίες στην Καλιφόρνια, στη Νεβάδα και στο Κονέκτικατ και οι τεχνικοί της DirecTV σε ολόκληρη την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα έχουν επίσης ενταχθεί στην απεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης