Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στο Λονδίνο με 1 νεκρό και 10 τραυματίες - Όλα τα θύματα μουσουλμάνοι – May: Πιθανώς τρομοκρατική ενέργεια

Επίθεση στο Λονδίνο με 1 νεκρό και 10 τραυματίες - Όλα τα θύματα μουσουλμάνοι – May: Πιθανώς τρομοκρατική ενέργεια
Συνελήφθη ο 48χρονος δράστης ο οποίος φέρεται να φώναζε ότι θέλει να σκοτώσει μουσουλμάνους
(upd) Ένας νεκρός και 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που έγινε στο βόρειο Λονδίνο, όταν όχημα (τύπου βαν) έπεσε πάνω σε περιστατικούς κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May να κάνει λόγο για πιθανώς τρομοκρατική επίθεση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την επίθεση, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 8 μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία με τους δύο από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όλα τα θύματα είναι μουσουλμάνοι.
Ωστόσο, σε νεότερη ανακοίνωση της η βρετανική αστυνομία υποστήριξε ότι είναι ακόμα νωρίς να αποφανθεί αν ο θάνατος οφείλεται στην εν λόγω επίθεση του φορτηγού εναντίον πλήθους πιστών.
«Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ένας άνδρας ήδη λάμβανε τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς ο άνδρας αυτός πέθανε», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο επεσήμανε ότι.
«οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του θανάτου του και της επίθεσης θα αποτελέσει μέρος της έρευνας».
Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ακόμα δεν είναι γνωστό το κίνητρο του 48χρονου δράστη της επίθεσης, ο οποίος έχει συλληφθεί, αν και όλα τα χαρακτηριστικά της επίθεσης έχουν να κάνουν με τρομοκρατική επίθεση.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κατόπιν της επίθεσης ακινητοποιήθηκε από πολίτες, φώναζε ότι σκοπός του ήταν να σκοτώσει μουσουλμάνους.
Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί συνεργοί και η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία για καταγγελία σχετικά με μια επίθεση με μαχαίρι στο ίδιο σημείο.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.
Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

(πρώτη ενημέρωση 08:13 Δευτέρα 19 Ιουνίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης