Σε χαμηλά 4 εβδομάδων ο χρυσός λόγω Fed - Στο -0,30% και τα 1.250,19 δολ. ανά ουγγιά

Σε χαμηλά 4 εβδομάδων ο χρυσός λόγω Fed - Στο -0,30% και τα 1.250,19 δολ. ανά ουγγιά
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο απώλεσε υποχώρησε συνολικά κατά -1,2%
Την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων καταγράφει κατά την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας ο χρυσός, στον απόηχο της αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, με τους επενδυτές να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους σε μία σειρά από ομιλίες που θα πραγματοποιήσουν διάφοροι αξιωματούχοι της Fed μέσα στις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, περί τις 11:29 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,30%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.250,19 δολ. ανά ουγγιά, με τους αναλυτές να αναμένουν πλέον να δουν εάν ο χρυσός μπορεί να διατηρηθεί γύρω από την εν λόγω τιμή στήριξης και να μην υποχωρήσει περαιτέρω.
Καθοριστικό ρόλο για την εν λόγω πτώση του χρυσού διαδραμάτισε η απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά +0,25%, εκτιμώντας ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να διατηρεί τη δυναμική των τελευταίων μηνών.
Παράλληλα, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της Fed, ξεκινώντας σήμερα (19/6) από τον επικεφαλής της New York Fed, William Dudley, οι οποίες θα παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της τράπεζας, γεγονός που θα καθορίσει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο χρυσός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS