Ευρωζώνη: Αύξηση +0,3% στην κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017

Ευρωζώνη: Αύξηση +0,3% στην κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή στον κλάδο κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +3,2%
Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο της Ευρωζώνης, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύοντας την αυξανόμενη δυναμική της οικονομίας εντός του ενιαίου νομισματικού μπλοκ.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, με τα αντίστοιχα στοιχεία για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμένουν αμετάβλητα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή στον κλάδο κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +3,2%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την ΕΕ διαμορφώθηκε στο +2,7%.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο της κατασκευαστικής παραγωγής διαδραμάτισε η ενίσχυση του τομέα των κτηρίων κατά +0,7% αντισταθμίζοντας την πτώση του -1,5% που καταγράφηκε στον τομέα των πολιτικών μηχανικών.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η σημαντικότερη άνοδος καταγράφηκε σε Σουηδία (+3,8%) και Γαλλία (+3,5%) ενώ αντιθέτως, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Ρουμανία (-7,7%) και την Ιταλία (-4,1%).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS