Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.440,69
0,88%
FTSE 100
7.387,80
-0,63%
DAX
12.647,27
-0,19%
Nikkei 225
20.130,41
-0,47%
ATHEN
822,62
-0,02%
  • 23:59 - Παυλόπουλος: Η ΕΕ να διαδραματίσει πλανητικό ρόλο, για την προοπτική της ανθρωπότητας
  • 23:57 - Vittorio Colao (CEO Vodafone) στον Τσίπρα: Θα παραμείνουμε στρατηγικοί επενδυτές στην Ελλάδα
  • 23:56 - ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Deutsche Bank για παράνομες συναλλαγές με τη Ρωσία
  • 23:55 - Η Google «προσφέρει» στον προϋπολογισμό της ΕΕ – Το πρόστιμο 2,7 δισ. είναι υψηλότερο από τις εισφορές ορισμένων κρατών!
  • 23:55 - Το περιοδικό Time απαιτεί να αποσυρθούν από τα γκολφ κλαμπ του Trump κάδρα με ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού
 

Nouy: Πρόκληση για την Ευρωζώνη τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Προετοιμαζόμαστε για ένα «σκληρό Brexit»

Nouy: Πρόκληση για την Ευρωζώνη τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Προετοιμαζόμαστε για ένα «σκληρό Brexit»
Διαβεβαίωσε, εκ μέρους της Ε.Κ.Τ., πως οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν ήδη τα σχέδιά τους για αποφυγή των δυσμενών αποτελεσμάτων που θα επιφέρει το Brexit
Η ποιότητα στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών της Ευρωζώνης εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόκληση για τις ρυθμιστικές αρχές, παραδέχθηκε η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ε.Κ.Τ., κα Daniele Nouy, εννοώντας τον μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων που απειλεί ουκ ολίγα ιδρύματα του μπλοκ.
Μάλιστα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάλεσε τις εν λόγω τράπεζες να αναλάβουν «άμεση και αποφασιστική δράση» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο και επίκαιρο θέμα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., διαβεβαίωσε, εκ μέρους της Ε.Κ.Τ., πως οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν ήδη τα σχέδιά τους για αποφυγή των δυσμενών αποτελεσμάτων που θα επιφέρει το Brexit.
«Εργαζόμαστε για την εξάλειψη της εποπτικής διαιτησίας στο Brexit.
Να είστε σίγουροι πως προετοιμαζόμαστε για ένα σκληρό Brexit», παραδέχθηκε.
«Συνεχίζοντας τις εντατικές εργασίες σχετικά με τις εποπτικές μας προτεραιότητες, η Τραπεζική Εποπτεία της Ε.Κ.Τ. συμβάλλει στην μείωση των υφιστάμενων κινδύνων και στη βελτίωση της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, συνεργαζόμαστε στενά με τα ρυθμιστικά και εποπτικά όργανα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και εκπληρώνουμε την εντολή μας ως πραγματικός ευρωπαίος επόπτης.
Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμα εκεί που θα θέλαμε να είμαστε.
Πρώτον, ορισμένες τράπεζες πρέπει να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να βελτιώσουν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού τους και να εξασφαλίσουν αξιόπιστα επιχειρηματικά μοντέλα και δομές διακυβέρνησης, ώστε να λειτουργούν με επιτυχία στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Δεύτερον, οι νομοθέτες σε επίπεδο Ε.Ε. και εθνικό πρέπει να λάβουν περαιτέρω βήματα προς την κατεύθυνση ενός εναρμονισμένου κανονιστικού πλαισίου και να προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη ευελιξία, ώστε οι εποπτικές αρχές να ενεργήσουν γρήγορα όταν είναι απαραίτητο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2017 - 16:36
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES