Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά ενός μήνα ο χρυσός λόγω δολαρίου - Υποχώρησε κάτω από τα 1.250 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα χαμηλά ενός μήνα ο χρυσός λόγω δολαρίου - Υποχώρησε κάτω από τα 1.250 δολ. ανά ουγγιά
Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της New York Fed, William Dudley
Στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δεν διατήρησε επαρκή αντίσταση απέναντι στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, υποχωρώντας κάτω από τα 1.250 δολ. ανά ουγγιά.
Συγκεκριμένα, περί τις 4:28 μ.μ. ο χρυσός καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.248,47 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο εμφανίζεται ενισχυμένο κατά +0,38% έναντι του γεν ιαπωνίας, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις του προέδρου της New York Fed, William Dudley.
Ο ανώτατος τραπεζίτης, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τους μισθούς των αμερικανών πολιτών, «βλέποντας» μία αύξηση 3% την επόμενη διετία, τη στιγμή μάλιστα που, όπως είπε, τα επίπεδα ανεργίας σε «αρκετά καλή θέση».
Επίσης, ο επικεφαλής της New York Fed εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Η.Π.Α. βαδίζουν στο μονοπάτι μίας καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Στα της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Τράπεζα, εκτίμησε πως «η διακοπή του κύκλου σύσφιξης θα έβλαπτε την οικονομία» των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης