Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street - Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, καθώς ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος

tags :
Άνοδος στη Wall Street - Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, καθώς ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος
Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η Facebook, η Amazon, η Apple, η Netflix και η μητρική της Google, Alphabet, όλες κατέγραψαν «άλμα» γύρω στο 1% στο άνοιγμα
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (19/6/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να «αγγίζει» νέο ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν τεχνολογικές μετοχές, μετά το πρόσφατο sell-off.
Έτσι, περί τις 16:45, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,34% στις 21.456,73 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,46% και κινείτο στις 2.444,75 μονάδες, κοντά σε ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,97% υψηλότερα, στις 6.211,31 μονάδες, ανακάμπτοντας σημαντικά από το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας στον τεχνολογικό κλάδο.


Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η Facebook, η Amazon, η Apple, η Netflix και η μητρική της Google, Alphabet, όλες κατέγραψαν «άλμα» γύρω στο 1% στο άνοιγμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ανησυχίες σχετικά με την αξιολόγηση των μετοχών τους, οδήγησε τις τεχνολογικές μετοχές σε απώλειες περίπου 0,8%.
Πάντως, παρά το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας. η τεχνολογία παραμένει ο κλάδος με την καλύτερη απόδοση το 2017, σημειώνοντας άνοδο 17,2% μέχρι στιγμής φέτος.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρέμεναν επιφυλακτικοί, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, William Dudley.
Ο ανώτατος τραπεζίτης δήλωσε πως παρά τη συνεχομένη αύξηση των τελευταίων μηνών, η ενίσχυση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι «λίγο χαμηλότερα» από τον στόχο (2%).
Ο Dudley εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τους μισθούς των πολιτών της χώρας, «βλέποντας» μία αύξηση 3% την επόμενη διετία, τη στιγμή μάλιστα που, όπως είπε, τα επίπεδα ανεργίας σε «αρκετά καλή θέση».
Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε πως μια «διακοπή του κύκλου σύσφιξης θα έβλαπτε την οικονομία» των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, το «βλέμμα» των επενδυτών ήταν στραμμένο και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit, που ξεκίνησαν σήμερα Βρετανία και Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης