«Ντεμπούτο» με άνοδο 4% σήμερα 19/6 για την Altaba, την πρώην Yahoo, στον δείκτη Nasdaq

«Ντεμπούτο» με άνοδο 4% σήμερα 19/6 για την Altaba, την πρώην Yahoo, στον δείκτη Nasdaq
Η εξαγορά της διαδικτυακής επιχείρησης της Yahoo από την Verizon, τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου 2017
Με άνοδο της τάξης του 4% περί τις 17:00, στα 54,6%, δολάρια, «ντεμπουτάρει» στον χρηματιστηριακό δείκτη Nasdaq η Altaba, η μέχρι πρότινος ευρέως γνωστή Yahoo (ιδρύθηκε το 1994), η οποία από σήμερα (19 Ιουνίου 2017) αλλάζει εποχή!
Η εξαγορά της διαδικτυακής επιχείρησης της Yahoo, έναντι 4,48 δισ. δολαρίων, από την Verizon, τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου 2017.
Η Marissa Mayer, διευθύνων σύμβουλος της Yahoo από τον Ιούλιο του 2012, παραιτήθηκε, λαμβάνοντας ωστόσο αποζημίωση – μαμούθ, ύψους 23 εκατ. δολαρίων.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Yahoo, συμπεριλαμβανομένης της Yahoo Finance, θα συνδυαστούν με τα brands της AOL, όπως η Huffington Post, κάτω από μια νέα θυγατρική που ονομάζεται Oath.
Ο Tim Armstrong, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AOL, θα είναι επικεφαλής της θυγατρικής, η οποία θα στεγάζει περισσότερα από 50 brands μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας.
Η Verizon ανήγγειλε τα σχέδιά της για την αγορά της βασικής επιχείρησης της Yahoo τον περασμένο Ιούλιο.
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Yahoo αποκάλυψε ότι είχε ανακαλύψει δύο παραβιάσεις δεδομένων το 2013 και το 2014, που επηρέασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών.
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν τότε ότι η τελική τιμή αγοράς θα ήταν κατά 350 εκατ. δολάρια χαμηλότερη σε σχέση με την αρχική προσφορά, ύψους περίπου 4,8 δισ. δολ.
Να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές ότι περίπου 2.100 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν καθώς ενσωματώνονται η Yahoo και η AOL.
Η συμφωνία καταργεί τη Yahoo ως εταιρεία και την αφήνει με τη συμμετοχή της στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και Yahoo Japan, τα μετρητά της, τα μετατρέψιμα ομόλογα, ορισμένες επενδύσεις μειοψηφίας και ένα χαρτοφυλάκιο μη εξουσιοδοτημένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται Excalibur.
Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μετονομάστηκαν σε Altaba.
Τον Μάρτιο 2017, η Yahoo δήλωσε ότι το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Thomas McInerney θα υπηρετήσει ως CEO της Altaba.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS