Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.563,69
0,17%
FTSE 100
7.542,87
0,36%
DAX
13.043,03
0,37%
Nikkei 225
21.363,05
0,13%
ATHEN
757,49
-0,57%
  • 19:51 - Fed Ατλάντας: Αμετάβλητη στο 2,7% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο γ’ 3μηνο 2017
  • 19:51 - Ο Macron βάζει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τις εισαγωγές τροφίμων στην Ευρώπη
  • 19:51 - FT: Έγκριση χρηματοδότησης 500 εκατ. δολαρίων από την EBRD για την κατασκευή του αγωγού TAP
  • 19:51 - Σχοινάς: Η λύση του Κυπριακού πρέπει να έχει ισχυρό ευρωπαϊκό πρόσημο
  • 19:50 - CNN Money: Η οικονομία των μετρητών «βασιλεύει» στο Πουέρτο Ρίκο - Κλειστό το 35% των τραπεζών
 

Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων

Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους ,να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης
Ο CEO της Apple Tim Cook σκοπεύει να πιέσει για ακόμα πιο ισχυρή κρυπτογράφηση στην ασφάλεια δεδομένων, κατά τη διάρκεια μια συνάντησης στο Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 Ιουνίου 2017.
Ο Cook δεν θα είναι μόνος του σε αυτή τη συνάντηση, καθώς θα παρευρίσκονται κι άλλα μεγάλα «κεφάλια» του τεχνολογικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων τον πρόεδρο Eric Schmidt της Alphabet (Google) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Jeff Bezos, σε μια συνάντησα που την αποκαλεί ο Λευκός Οίκος «στρογγυλή τράπεζα αμερικανική της τεχνολογίας.»
Η Apple είναι στενά συνδεδεμένη με τις συζητήσεις για ισχυρή κρυπτογράφηση, αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με το FBI τπο 2016, όταν το FBI ζήτησε από την Apple να βοηθήσει στην πρόσβαση στα δεδομένα ενός iPhone, που χρησιμοποιούσε ένας από τους σκοπευτές του San Bernardino.
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους, να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
Το FBI, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή του BI James Comey, ήθελε η Apple να φτιάξε ένα λογισμικό, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone. Η Apple θεώρησε πως το αίτημα του FBI τι ουσιαστικά τους ανοίγει την «κερκόπορτα» για να υπάρξει ένα κακό προηγούμενο και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών της Apple.
Ο Cook πήγε ακόμα πιο μακριά αποκαλώντας το «ισοδύναμο λογισμικό του καρκίνου.»
Η κυβέρνηση Trump είναι διχασμένη με το αν οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να κατασκευάσουν λογισμικό που να επιτρέπει σε οποιαδήποτε αρχή να διαβάσει προσωπικά μηνύματα.

www.bankingnews.gr
Γιάννης Παγκαλιάς

Δημοσιογράφος

Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2017 - 18:03
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS