Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.472,60
0,32%
FTSE 100
7.434,08
0,68%
DAX
12.293,16
0,95%
Nikkei 225
19.729,28
-0,12%
ATHEN
842,41
1,77%
  • 17:58 - Μέτρα για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική αποφάσισε η κυβέρνηση
  • 17:25 - Ισχυρά κέρδη στο ΧΑ +1,77% στις 842 μον. - Δεν θα διεξαχθούν AQRs στις τράπεζες το 2018 αλλά το 2019
  • 16:53 - Merkel: Δεν θα πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για τη διάσωση της Air Berlin
  • 16:37 - Εντός του Αυγούστου αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση
  • 16:21 - Taz: Υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευση των 660 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία στην Ελλάδα
 

Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων

Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους ,να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης
Ο CEO της Apple Tim Cook σκοπεύει να πιέσει για ακόμα πιο ισχυρή κρυπτογράφηση στην ασφάλεια δεδομένων, κατά τη διάρκεια μια συνάντησης στο Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 Ιουνίου 2017.
Ο Cook δεν θα είναι μόνος του σε αυτή τη συνάντηση, καθώς θα παρευρίσκονται κι άλλα μεγάλα «κεφάλια» του τεχνολογικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων τον πρόεδρο Eric Schmidt της Alphabet (Google) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Jeff Bezos, σε μια συνάντησα που την αποκαλεί ο Λευκός Οίκος «στρογγυλή τράπεζα αμερικανική της τεχνολογίας.»
Η Apple είναι στενά συνδεδεμένη με τις συζητήσεις για ισχυρή κρυπτογράφηση, αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με το FBI τπο 2016, όταν το FBI ζήτησε από την Apple να βοηθήσει στην πρόσβαση στα δεδομένα ενός iPhone, που χρησιμοποιούσε ένας από τους σκοπευτές του San Bernardino.
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους, να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
Το FBI, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή του BI James Comey, ήθελε η Apple να φτιάξε ένα λογισμικό, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone. Η Apple θεώρησε πως το αίτημα του FBI τι ουσιαστικά τους ανοίγει την «κερκόπορτα» για να υπάρξει ένα κακό προηγούμενο και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών της Apple.
Ο Cook πήγε ακόμα πιο μακριά αποκαλώντας το «ισοδύναμο λογισμικό του καρκίνου.»
Η κυβέρνηση Trump είναι διχασμένη με το αν οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να κατασκευάσουν λογισμικό που να επιτρέπει σε οποιαδήποτε αρχή να διαβάσει προσωπικά μηνύματα.

www.bankingnews.gr
Γιάννης Παγκαλιάς

Δημοσιογράφος

Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2017 - 18:03
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS