Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Θετικό ότι ο Macron έχει συμπεριλάβει μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα του

Weidmann (Bundesbank): Θετικό ότι ο Macron έχει συμπεριλάβει μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα του
Την Κυριακή, μέσω του εκπροσώπου της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel συνεχάρη τον κ. Macron για τη νίκη του στο β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών
Θετικά αποτιμά το ότι «ο Emmanuel Macron έβαλε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ξανά στην πολιτική ατζέντα» της Γαλλίας ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ., κ. Jens Weidmann.
Η ατζέντα μεταρρυθμίσεων του κ. Macron έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις βασικές προκλήσεις δανεισμού της Γαλλίας και να αντιστρέψει τη μείωση της δημοσιονομικής και οικονομικής ισχύος της Γαλλίας, που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Το Σαββατοκύριακο το κόμμα «La République en Marche» του Γάλλου Προέδρου και οι κεντρώοι σύμμαχοί του κέρδισαν 350 από τις 577 έδρες, κάτι που δίνει σαφή εντολή στην κυβέρνησή του να ακολουθήσει το εκλογικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη και τη σταδιακή μείωση του γαλλικού χρέους.
Την Κυριακή, μέσω του εκπροσώπου της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel συνεχάρη τον κ. Macron για τη νίκη του στο β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.
«Πρόκειται για μία σαφής κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματός σας, και ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία Γερμανίας –Γαλλίας προς όφελος των δύο χωρών και της Ευρώπης», τόνισε η κα Merkel δια μέσου του Γερμανού κυβερνητικού εκπρόσωπου, Steffen Seibert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης