Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, σε ιστορικό υψηλό ο DAX - Το «βλέμμα» σε Γαλλία και Brexit

tags :
Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, σε ιστορικό υψηλό ο DAX - Το «βλέμμα» σε Γαλλία και Brexit
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX «εκτοξεύθηκε» κατά 1,07% και έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 12.888,95 μονάδων
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (19/6/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που ξεκίνησαν σήμερα.
Το κόμμα του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, εξασφαλίζοντας τις 350 από τις 577 έδρες.
Στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε ισχυρή άνοδο 0,90% και έκλεισε στις 5.310,72 μονάδες.
Οι επενδυτές ελπίζουν πως η νίκη του κόμματος του Macron θα μπορούσε να επιφέρει την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα εντός της χώρας, και να θέσει βάσεις για υλοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX «εκτοξεύθηκε» κατά 1,07% και έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 12.888,95 μονάδων, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους βασικών πόρων, λιανεμπορίου και βιομηχανίας.
Τα περισσότερα κέρδη στον DAX συνεισέφερε η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία σημείωσε «άλμα» 2,53%.
Την ίδια ώρα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε κατά 0,84% υψηλότερα, στις 7.526,25 μονάδες, καθώς η Βρετανία εισήλθε στις επίσημες συνομιλίες με την Ε.Ε. για την αποχώρησή της από το ευρωπαϊκό μπλοκ.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier, σκοπός της πρώτης συνάντησης ήταν «να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα» των συναντήσεων.
Από την πλευρά του, ο βρετανός ομόλογός του, David Davis, σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που ενώνουν την Ε.Ε. και τη Βρετανία από αυτά που τις χωρίζουν και δήλωσε ότι το Λονδίνο θέλει μια βαθιά και ειδική σχέση και ότι ο ίδιος θα πραγματοποιήσει τις συνομιλίες σε θετικό και εποικοδημητικό τόνο.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές προσέφεραν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την κατασκευαστικό κλάδο της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο του 2017 σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, ενώ σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016, η παραγωγή κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του 3,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης