Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιπετειών για τον Donald Trump - Πιθανό να ελεγχθεί για τα εισοδήματα που έχουν οι επιχειρήσεις του από ξένες χώρες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περιπετειών για τον Donald Trump - Πιθανό να ελεγχθεί για τα εισοδήματα που έχουν οι επιχειρήσεις του από ξένες χώρες
Εξαιτίας της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η έγκριση του Κογκρέσου
Καθώς το δικαστικό θρίλερ πολιτικών διαστάσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή έρευνας για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ, ο ίδιος δημοσιοποίησε στοιχεία για τα έσοδά του, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.
Σε μία άλλη διάσταση του δικαστικού δράματος ο Trump είναι πιθανό να ελεγχθεί για τα εισοδήματα που έχουν οι επιχειρήσεις του από ξένες χώρες, καθώς εξαιτίας της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η έγκριση του Κογκρέσου, σύμφωνα με την εφαρμογή ειδικού νόμου για τα έσοδα των Αμερικανών προέδρων.
Για το ζήτημα αυτό εκκρεμούν νομικές ενέργειες.
Τα έσοδά του Trump μόνο από τις εγκαταστάσεις του γκολφ που διαθέτει έφτασαν στα 288 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το CNN.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και 19,8 εκατομμύρια δολάρια από γκολφ κλαμπ που διαθέτει στην περιοχή Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσι, στο οποίο έχει περάσει μερικά από τα Σαββατοκύριακα του, μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.
Η αναφορά των 98 σελίδων για τα οικονομικά του Τραμπ δημοσιοποιήθηκε από την αρμόδια Επιτροπής Δεοντολογίας και καλύπτει την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου του 2016 μέχρι την 15η Απριλίου του 2017.
Τα έσοδα του Τραμπ από το θέρετρο (Mar-a-Lago) στην Φλόριντα έφτασαν στα 37,2 εκατομμύρια δολάρια. Το αναφερόμενο κλαμπ διπλασίασε το οικονομικό κόστος συμμετοχής για τα μέλη του το 2016, ενώ σε αυτό, ο Trump φιλοξένησε τον Κινέζο πρόεδρο.
Τα έσοδά του είναι αυξημένα κατά 7,4 εκατομμύρια δολάρια από την προηγούμενη δημοσιοποίηση εσόδων που έγινε τον Μάιο του 2016.
Στα 19,7 εκατ. δολάρια έφτασαν μέχρι τα μέσα Απριλίου τα έσοδα του Trump από το πολυτελές ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον.
Τα έσοδα από το ξενοδοχείο αυτό βρίσκονται στο επίκεντρο των προβληματισμών για το ενδεχόμενο του ασυμβίβαστου μεταξύ της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων και των εσόδων από ξένες κυβερνήσεις, που κλείνουν δωμάτια στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Παράλληλα, ο Trump είχε έσοδα 7 εκατομμυρίων δολαρίων από δικαιώματα βιβλίων.
Τα έσοδα του Trump από τις επιδείξεις μοντέλων (Miss Universe) έφτασαν στα 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δήλωσε και 84.000 δολάρια ως σύνταξη από το σωματείο ηθοποιών και παρουσιαστών (Screen Actor Guild).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS