Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.440,69
0,88%
FTSE 100
7.387,80
-0,63%
DAX
12.647,27
-0,19%
Nikkei 225
20.130,41
-0,47%
ATHEN
822,62
-0,02%
  • 23:56 - ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Deutsche Bank για παράνομες συναλλαγές με τη Ρωσία
  • 23:55 - Η Google «προσφέρει» στον προϋπολογισμό της ΕΕ – Το πρόστιμο 2,7 δισ. είναι υψηλότερο από τις εισφορές ορισμένων κρατών!
  • 23:55 - Το περιοδικό Time απαιτεί να αποσυρθούν από τα γκολφ κλαμπ του Trump κάδρα με ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού
  • 23:55 - Οι 34 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ «πέρασαν» και το δεύτερο στάδιο των stress tests της Fed
  • 23:54 - Phoenix Capital: Η Fed μόλις προειδοποίησε για τους κινδύνους «των υψηλών» στις αγορές
 

BBC: Βορειοκορεάτες χάκερ πίσω από την επίθεση με το WannaCry - Το λογισμικό προκάλεσε αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο

BBC: Βορειοκορεάτες χάκερ πίσω από την επίθεση με το WannaCry - Το λογισμικό προκάλεσε αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο
Τουλάχιστον 300.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκαν από την επίθεση
Βορειοκορεάτες χάκερ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, εικάζουν Βρετανοί αξιωματούχοι ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.
Το λυτρισμικό WannaCry προκάλεσε τον Μάιο του 2017 αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τουλάχιστον 300.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκαν από την επίθεση, μεταξύ των οποίων και πολλοί μεγάλοι οργανισμοί και δημόσιοι φορείς.
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνο-ασφάλειας (NCSC) της Βρετανίας διεξήγαγε διεθνή έρευνα, από την οποία οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαβόητη ομάδα χάκερ με την ονομασία Lazarus βρίσκεται, κατά πάσα πιθανότητα, πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση.
Για την ομάδα αυτή είχε προειδοποιήσει και η αμερικανική Ομάδα Πληροφορικής για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
Η NCSC υποστηρίζει επίσης ότι η ομάδα Lazarus βρίσκεται πίσω από την επίθεση που είχε λάβει χώρα το 2014 στη Sony Pictures, καθώς και στην κλοπή χρημάτων από διάφορες τράπεζες.
Ερευνητές του ιδιωτικού τομέα, ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, άρχισαν να διαχωρίζουν τον κώδικα του λυτρισμικού με σκοπό να καταλάβουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε καταλήξει έπειτα από έρευνα και στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της συγκεκριμένης κυβερνο-επίθεσης και της Βόρειας Κορέας. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε κάποιο διαφορετικό συμπέρασμα.
Η NCSC υποστηρίζει ότι οι χάκερ που βρίσκονται πίσω από την επίθεση προφανώς δεν περίμεναν ότι το κακόβουλο λογισμικό θα εξαπλωνόταν τόσο γρήγορα.
Αφού συνειδητοποίησαν ότι οι πράξεις τους είχαν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, πιθανόν θεώρησαν ότι η μετακίνηση των χρημάτων που είχαν συγκεντρώσει από τα θύματά τους ήταν πολύ ριψοκίνδυνη.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η αποκάλυψη της σύνδεσης της Βόρειας Κορέας με την επίθεση δημιουργεί δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί ή να αποτραπεί μια ανάλογη πράξη στο μέλλον.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES