Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.556,57
-0,04%
FTSE 100
7.516,17
-0,14%
DAX
12.995,06
-0,07%
Nikkei 225
21.336,12
0,38%
ATHEN
761,76
-0,52%
  • 19:44 - «Hackers» κατάφεραν το 2013 να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Microsoft!
  • 19:44 - Στον Λευκό Οίκο ο Πρωθυπουργός – Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Trump
  • 19:44 - Ουκρανία: «Καμπανάκι κινδύνου» από τους ειδικούς για την πιθανότητα ενός νέου Chernobyl
  • 19:10 - Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών
  • 19:10 - Αποφασίζει η Κ.Ο της ένωσης CDU/CSU για την υποψηφιότητα Schaeuble για πρόεδρο της Bundestag
 

BBC: Βορειοκορεάτες χάκερ πίσω από την επίθεση με το WannaCry - Το λογισμικό προκάλεσε αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο

BBC: Βορειοκορεάτες χάκερ πίσω από την επίθεση με το WannaCry - Το λογισμικό προκάλεσε αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο
Τουλάχιστον 300.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκαν από την επίθεση
Βορειοκορεάτες χάκερ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, εικάζουν Βρετανοί αξιωματούχοι ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.
Το λυτρισμικό WannaCry προκάλεσε τον Μάιο του 2017 αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τουλάχιστον 300.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών επηρεάστηκαν από την επίθεση, μεταξύ των οποίων και πολλοί μεγάλοι οργανισμοί και δημόσιοι φορείς.
Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνο-ασφάλειας (NCSC) της Βρετανίας διεξήγαγε διεθνή έρευνα, από την οποία οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαβόητη ομάδα χάκερ με την ονομασία Lazarus βρίσκεται, κατά πάσα πιθανότητα, πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση.
Για την ομάδα αυτή είχε προειδοποιήσει και η αμερικανική Ομάδα Πληροφορικής για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
Η NCSC υποστηρίζει επίσης ότι η ομάδα Lazarus βρίσκεται πίσω από την επίθεση που είχε λάβει χώρα το 2014 στη Sony Pictures, καθώς και στην κλοπή χρημάτων από διάφορες τράπεζες.
Ερευνητές του ιδιωτικού τομέα, ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, άρχισαν να διαχωρίζουν τον κώδικα του λυτρισμικού με σκοπό να καταλάβουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε καταλήξει έπειτα από έρευνα και στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της συγκεκριμένης κυβερνο-επίθεσης και της Βόρειας Κορέας. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε κάποιο διαφορετικό συμπέρασμα.
Η NCSC υποστηρίζει ότι οι χάκερ που βρίσκονται πίσω από την επίθεση προφανώς δεν περίμεναν ότι το κακόβουλο λογισμικό θα εξαπλωνόταν τόσο γρήγορα.
Αφού συνειδητοποίησαν ότι οι πράξεις τους είχαν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, πιθανόν θεώρησαν ότι η μετακίνηση των χρημάτων που είχαν συγκεντρώσει από τα θύματά τους ήταν πολύ ριψοκίνδυνη.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η αποκάλυψη της σύνδεσης της Βόρειας Κορέας με την επίθεση δημιουργεί δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί ή να αποτραπεί μια ανάλογη πράξη στο μέλλον.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS