Με απώλειες έκλεισε στο -1,32% και τα 44,20 δολάρια ανά βαρέλι - Στο -4,7% το φυσικό αέριο

Με απώλειες έκλεισε στο -1,32% και τα 44,20 δολάρια ανά βαρέλι - Στο -4,7% το φυσικό αέριο
Μέχρι στιγμής το πετρέλαιο έχει απωλέσει σχεδόν το 17% της τιμής που είχει κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους, καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ φαίνεται να έχει όλο και μικρότερη επιρροή
Με απώλειες έκλεισε σήμερα, Δευτέρα, το σχιστολιθικό πετρέλαιο στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Τα συμβόλαια Ιουλίου του πετρελαίου έκλεισαν στο -1,32% και τα 44,20 δολάρια ανά βαρέλι, χάνοντας 0,54 δολάρια.
Απώλειες κατέγραψε και το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ, "βουτώντας" κατά 4,7% στα 2.894 δολάρια ανά εκατομμύριο θερμικές μονάδες Βρετανίας.
Οι εκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στο φόντο, καθώς αναμένεται επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, έξι νέες εξέδρες γεωτρήσεων προστέθηκαν στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, γεγονός που αποτελέι την 22η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, Νιγηρία και Λιβύη αναμένεται να εντείνουν το εν λόγω πρόβλημα κατά το προσεχές διάστημα, καθώς έχουν ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή τους, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ, τα οποία καταφεύγουν σε περικοπές προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το πετρέλαιο έχει απωλέσει σχεδόν το 17% της τιμής που είχει κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους, καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ φαίνεται να έχει όλο και μικρότερη επιρροή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS