Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: 2 δισ. ευρώ εξοικονομήθηκαν το 2016 από τη χρήση φυσικού αερίου στα ΙΧ

Ιταλία: 2 δισ. ευρώ εξοικονομήθηκαν το 2016 από τη χρήση φυσικού αερίου στα ΙΧ
Συνέδριο για το φυσικό αέριο στη Μπολόνια στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος της Ομάδας G7
Συνέδριο με θέμα «Φυσικό αέριο και βιομεθάνιο: κορυφαία συστατικά της αειφόρου ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος της Ομάδας G7.
Το «παρών» σε αυτό το συνέδριο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από την ιταλική πολιτική σκηνή, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, Λούκα Γκαλέτι, καθώς και κορυφαία στελέχη των εταιρειών Fiat Chrysler.
Τα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου, που αφορούσαν την ιταλική πραγματικότητα, αποτελούν σημαντική απόδειξη για τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου στον κλάδο του αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε το 2016, στην Ιταλία εξοικονομήθηκαν τη προηγούμενη χρονιά, περίπου 2 δισ. ευρώ από τη χρήση του φυσικού αερίου, αντί συμβατικών υγρών καυσίμων.
Αντίστοιχα, το οικολογικό αποτύπωμα υπολογίζεται σε σχεδόν 1,5 εκατ. τόνους λιγότερους ρύπους στο περιβάλλον, λόγω της μετακίνησης με αυτοκίνητα με φυσικό αέριο.
«Το φυσικό αέριο αποτελεί τη καλύτερη λύση για την μετακίνηση, προσφέροντας την καλύτερη αναλογία κόστους και φιλικότητας προς το περιβάλλον.
Ένα αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 50% παραπάνω απόσταση με ένα κιλό φυσικό αέριο, συγκριτικά με ένα λίτρο πετρέλαιο.
Από οικολογικής άποψης, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο με την καλύτερη αναλογία παραγόμενης ενέργειας και εκπομπών ρύπων και παράλληλα πολύ χαμηλές εκπομπές επικίνδυνων ρύπων όπως NOx (οξειδίων του αζώτου) και NMHCs (μη μεθανικών υδρογονανθράκων).
Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το οικολογικό πλεονέκτημα των οχημάτων με βιομεθάνιο είναι ανάλογο των οχημάτων που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο εκπρόσωπος της FCA, κ. Αλταβίλα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης