Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
  • 18:54 - Standard & Poors: To swap των ελληνικών ομολόγων δεν έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση της χώρας
  • 18:51 - Moody’s: Αναβάθμιση της ινδικής οικονομίας στο Βaa2 – Σταθερό το outlook
  • 18:51 - Weber (ΕΛΚ): Τεράστιο το κόστος της καταστροφής στην Αθήνα - Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας
  • 18:51 - Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι Β. Κορέα κατασκευάζει υποβρύχιο με εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων
  • 18:50 - Η Volkswagen θα επενδύσει 34 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα
 

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Trump στη Βρετανία, λόγω φόβων για μαζικές διαδηλώσεις

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Trump στη Βρετανία, λόγω φόβων για μαζικές διαδηλώσεις
Βέβαια, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η παράλειψη οποιασδήποτε μνείας για την επίσκεψη του κ. Trump δεν επιβεβαιώνει κατ' ανάγκην ότι δεν έρχεται στη Βρετανία το 2017
Στην ακύρωσης της προγραμματισμένης (για τέλη Ιουνίου 2017) επίσκεψης του Donald Trump στη Μεγάλη Βρετανία προχώρησε ο Λευκός Οίκος, φοβούμενος μαζικές διαδηλώσεις των πολιτών κατά του Αμερικανού Προέδρου.
Η επικείμενη ακύρωση της επίσκεψης είχε διαρρεύσει από ορισμένα μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο πλέον είναι επίσημη, καθώς η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν ανέφερε την επίσκεψη στην σημερινή ομιλία της – κάτι που αποδεικνύει την ακύρωση.
Η πρόσκληση της πρωθυπουργού Theresa May προς τον Ρεπουμπλικάνο είχε γίνει τον Ιανουάριο, όταν αυτός αναλάμβανε τα καθήκοντά του,
Βέβαια, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η παράλειψη οποιασδήποτε μνείας για την επίσκεψη του κ. Trump δεν επιβεβαιώνει κατ' ανάγκην ότι δεν έρχεται στη Βρετανία το 2017, ωστόσο σημείωσαν πως είναι «αναπόφευκτο» ότι η επίσκεψη θα καθυστερήσει.
Ο κ. Trump προκάλεσε –τουλάχιστον– οργή στη Βρετανία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν επέκρινε δημοσίως τον δήμαρχο του Λονδίνου κ. Sadiq Khan, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Ο κ. Khan προσπάθησε να καθησυχάσει το κοινό να μην ανησυχεί για την παρουσία ένοπλης αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας, προκαλώντας τον κ. Trump να τον κατηγορήσει ότι προσπαθεί να μειώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς!», είχε γράψει καυστικά ο Αμερικανός, με τον κ. Khan να απαντά πως έχει και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.

www.bankingnews.gr 
Τελευταία τροποποίηση στις 21/06/2017 - 14:13
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS