Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση NPL's η ιταλική τράπεζα Μonte Paschi

tags :
Κοντά σε συμφωνία για την πώληση NPL's η ιταλική τράπεζα  Μonte Paschi
Η συφωνία προβλέπει την πώληση πακέτου δανείων αξίας 26 δισ. ευρώ μόλις στο 21% της λογιστικής τους αξίας ήτοι 5,5 δισ. ευρώ
Η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi είναι κοντά βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην πώληση NPL's στο αμείο διάσωσης του τραπεζικού κλάδου της Ιταλίας Atlante όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του του πρακτορείο Reuters.
Όπως τονίζει το δημοσίευμα η συφωνία προβλέπει την πώληση πακέτου δανείων αξίας 26 δισ. ευρώ μόλις στο 21% της λογιστικής τους αξίας ήτοι 5,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι χθες 26 Ιουνίου 2017 εγκρίθηκε η συμφωνία για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena, που προβλέπει την ενίσχυσή της με κρατικά κεφάλαια έως 6,6 δισ. ευρώ.
Όπως είχε δηλώσει ο Carmelo Barbagallo σημείωσε ότι η Monte dei Paschi θα ολοκληρώσει την πώληση «κόκκινων» δανείων της, που αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου διάσωσής της, χάρη στο γεγονός ότι τα ταμείο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών Atlante μπορεί πλέον να διοχετεύσει κεφάλαια για την αγορά κόκκινων δανείων της τράπεζας, τα οποία προηγουμένως προορίζονταν για τα προβληματικά δάνεια των ιταλικών τραπεζών.
Νωρίτερα τον Ιούνιο τα επενδυτικά κεφάλαια Fortress και Elliott αποχώρησαν από τις συνομιλίες για την εξαγορά των «κόκκινων» δανείων της Monte dei Paschi di Siena.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης