Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η EPA προειδοποιεί με εξοντωτικές ποινές αν επαναληφθεί ένα νέο σκάνδαλο «dieselgate»

ΗΠΑ: Η EPA προειδοποιεί με εξοντωτικές ποινές αν επαναληφθεί ένα νέο σκάνδαλο «dieselgate»
Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση του κ. Barack Obama αντιμετώπισε υπερβολικά σκληρά την Volkswagen, ο Pruitt απάντησε «δεν θα το έλεγα»…
Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA) θα αντιμετωπίσει «πολύ επιθετικά» όποια αυτοκινητοβιομηχανία τολμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο της Volkswagen και να βλάψει το περιβάλλον, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε σήμερα ο επικεφαλής της EPA, κ. Scott Pruitt.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, γνωστό ως «dieselgate», τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις Fiat Chrysler Automobiles και Daimler.
«Αυτό που έκανε η VW ήταν πολύ, πολύ κακό και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο κ. Pruitt σε συνέντευξή του στο Reuters, αναφέροντας μάλιστα ότι –σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία– η Fiat ηθελημένα παραποιούσε τις μετρήσεις ρύπων.
Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση του κ. Barack Obama αντιμετώπισε υπερβολικά σκληρά την Volkswagen, ο Pruitt απάντησε:
«Δεν θα το έλεγα»…
Να σημειωθεί ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει μια πρόσθετη εγγύηση δύο ετών, αλλά δεν θα αποζημιώσει τους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες οχημάτων της που επηρεάζονται από το σκάνδαλο, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούνιο 2017.
Βέβαια, η Ουάσιγκτον ήταν ακάθεκτη.
Το συνολικό ποσό που έχει και θα διαθέσει η εταιρεία στη χώρα για το «dieselgate», συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων σε ιδιώτες, κυρώσεων από τη Δικαιοσύνη και ανάπτυξη νέων οχημάτων, αγγίζει το ιλιγγιώδες νούμερο των 25 δισ. δολαρίων.
Ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης