Στα 76,28 τρισ. δολ η αξία των μετοχών διεθνώς, ξεπέρασαν το παγκόσμιο ΑΕΠ, όπως και το 2007

Στα 76,28 τρισ. δολ η αξία των μετοχών διεθνώς, ξεπέρασαν το παγκόσμιο ΑΕΠ, όπως και το 2007
Η αξία των χρηματιστηρικαών αγορών ξεπερνάει το παγκόσμιο ΑΕΠ, η αξία των μετοχών ξεπερνάει δηλαδή τον παραγόμενο πλούτο όλου του πλανήτη - Η φούσκα των χρηματιστηρίων - ξανά - φουσκώνει.
Παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στα διεθνή χρηματιστήρια στις 14 Ιουλίου του 2017 καθώς η αξία των μετοχών διαμορφώθηκε στα 76,28 τρισεκ. δολάρια ξεπερνώντας την αξία του παγκόσμιου ΑΕΠ δηλαδή το ακαθάριστο εγώριο προιόν όλων των χωρών του πλανήτη.
Μεταξύ 2006 και 2007 η αξία των χρηματιστηρίων διεθνώς ήταν μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ΑΕΠ.
Με το ξέσπασμα της κρίσης, την κατάρρευση της Lehman Brothers και τα subprime στα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ...η αξία των χρηματιστηριακών αγορών, η συνολική κεφαλαιοποίηση δηλαδή των μετοχών υποχώρησε κάτω από το συνολικό ΑΕΠ.
Την τρέχουσα περίοδο το συνολικό ΑΕΠ με όρους δολαρίου διαμορφώνεται σε 75,3 τρισεκ. δολάρια.
Μετά από 9 χρόνια λοιπόν παρατηρείται ξανά το ίδιο φαινόμενο.
Η αξία των χρηματιστηρικαών αγορών ξεπερνάει το παγκόσμιο ΑΕΠ, η αξία των μετοχών ξεπερνάει δηλαδή τον παραγόμενο πλούτο όλου του πλανήτη.
Η φούσκα των χρηματιστηρίων - ξανά - φουσκώνει.
Οι παγκόσμιες μετοχές αυξήθηκαν κατά 1,5 τρισ. δολάρια μόνο την τελευταία εβδομάδα και πλέον αντιστοιχούν στο 102% του παγκόσμιου ΑΕΠ
Ρόλο στην νέα άνοδο των χρηματιστηρίων διεθνώς οι δηλώσεις της επικεφαλής της FED της Janet Yellen.
Η αξία των παγκόσμιων αγορών μετοχών έφθασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ ύψους 76,28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ή άνοδος 18,6% από την εκλογή του προέδρου Trump.
Η αύξηση αυτή στην αξία των μετοχών διεθνώς ήταν ανάλογη με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης QE2 και QE3.
Ο Trump δηλαδή έχει προκαλέσει άνοδο στα χρηματιστήρια στην Wall και διεθνώς όση ήταν η άνοδος στις μετοχές λόγω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι η αύξηση των μετοχών του τελευταίου διαστήματος ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από το 2016.
Λόγω αυτής της νέας ανόδου για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2007, η αγοραία αξία των παγκόσμιων αγορών μετοχών είναι μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ΑΕΠ ...
Ο Donald Trump ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε σχόλιο του στο twitter τόνισε ότι η Wall Street και τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται σε υψηλά πολλών ετών, αποτελεί ρεκόρ....παρά την ρωσική φάρσα.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS