Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιβραλτάρ: Δεν θα γίνουμε θύματα του Brexit - Έχουμε λάβει εγγυήσεις από το Λονδίνο

Γιβραλτάρ: Δεν θα γίνουμε θύματα του Brexit - Έχουμε λάβει εγγυήσεις από το Λονδίνο
Δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ, που δεν θα περιλαμβάνει το Γιβραλτάρ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός της περιοχής
Το Γιβραλτάρ δεν ανησυχεί για τυχόν συνέπειες από τη διαδικασία του Brexit.
Έχει λάβει τις απαιτούμενες εγγυήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να προβεί σε εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία δεν θα περιλαμβάνει το Γιβραλτάρ, όπως δήλωσε σήμερα (16/7)  ο επικεφαλής υπουργός του, Fabian Picardo, μιλώντας στο Sky News.
Όπως είπε, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Βρετανό υπουργό, αρμόδιο για το Brexit, David Davis, πως το Λονδίνο δεν θα συνάψει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ εάν δεν περιλαμβάνει το Γιβραλτάρ».
«Είναι υποχρέωσή μας τώρα να επιδιώξουμε ενεργά και με ενθουσιασμό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να παραδώσουμε ένα επιτυχημένο Brexit.
Δεν πρόκειται να παρεμποδίσουμε το Brexit αλλά δεν πρόκειται να είμαστε τα θύματα του Brexit», τόνισε ο Picardo.
Το Γιβραλτάρ ψήφισε έντονα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, αλλά δεσμεύτηκε να παραμείνει μέρος της Βρετανίας.
Το μέλλον του Γιβραλτάρ, ενός βραχώδους θύλακα στο νότιο άκρο της Ισπανίας, που καταλήφθηκε από τη Βρετανία το 1704 και οι 30.000 κάτοικοι της, αποτελεί σημαντικό σημείο διαμάχης στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η ΕΕ έδωσε άλλη τροπή στις σχετικές συζητήσεις, προσφέροντας στην Ισπανία τον Απρίλιο 2017 το δικαίωμα βέτο για τη σχέση της περιοχής με την Ένωση μετά το Brexit.
«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις σε σχέση με την κυριαρχία του Γιβραλτάρ, που θα παραμείνει 100% βρετανικό» ξεκαθάρισε ο Picardo.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης