Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Σχέδια Brexit ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Citi - Στη Φρανκφούρτη μέρος των δραστηριοτήτων του Λονδίνου

Sky News: Σχέδια Brexit ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Citi - Στη Φρανκφούρτη μέρος των δραστηριοτήτων του Λονδίνου
Θα δημιουργήσει έναν δεύτερο διαμεσολαβητή στην Ε.Ε., ο οποίος θα χειρίζεται πολλές από τις δραστηριότητες συναλλαγών που διεξάγονται τώρα στο Λονδίνο
Σχέδια για το Brexit θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα η Citi, η οποία απασχολεί 9.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Sky News».
Σύμφωνα με το «Sky News», η Citi θα γίνει αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος κολοσσός της Wall Street που θα αποκαλύψει σχέδια αντιμετώπισης της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., επιλέγοντας τη Φρανκφούρτη αντί του Παρισιού για τη μετακίνηση δραστηριοτήτων συναλλαγών.
Το «Sky News» αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Citi έχει οριστικοποιήσει τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός δεύτερου διαμεσολαβητή με έδρα την Ε.Ε., ο οποίος θα χειρίζεται πολλές από τις δραστηριότητες συναλλαγών που διεξάγονται επί του παρόντος στο Λονδίνο.
Η απόφαση της Citi αντανακλά το ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλες οι διεθνείς τράπεζες που βασίζονται στο «καθεστώς διαβατηρίου» της Ε.Ε. για να πραγματοποιούν απρόσκοπτες συναλλαγές πέρα από τα εθνικά σύνορα.
Οι Barclays, JP Morgan, HSBC και UBS μίλησαν τις τελευταίες εβδομάδες για μια επιτάχυνση των σχεδίων τους έκτακτης ανάγκης, ακόμη και όταν ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, τόνισε την αποφασιστικότητά του να εξασφαλίσει μια μεταβατική περίοδο που θα επιτρέψει στις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης