Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής ώθησε υψηλότερα την τιμή του πετρελαίου

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής ώθησε υψηλότερα την τιμή του πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih δήλωσε ότι η χώρα του θα περιορίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου στα 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο του 2017, σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια κάτω από τα επίπεδα που ήταν πριν από ένα χρόνο
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα στη σημερινή συνεδρίαση (24/7) καν υψηλότερα καθ 'όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, αφού η  Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εξαγωγές τον Αύγουστο του 2017 για να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.
Η τιμή του πετρελαίου τύπου brend στο συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 57 σεντς, ήτοι 1,2%, στα 48,63 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αργού πετρελαίου στο συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 61 σεντς, ήτοι 1,3%, στα 46,38 δολάρια.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih δήλωσε ότι η χώρα του θα περιορίσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου στα 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο του 2017, σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια κάτω από τα επίπεδα που ήταν πριν από ένα χρόνο.
"Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες εκτιμούν ότι οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς είναι πολύ αδύναμες", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της SEB Bjarne Schieldrop.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak  δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι επιπλέον 200.000 βαρέλια ημερησίως πετρελαίου θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την αγορά εάν η συμμόρφωση με την συμφωνία για μείωση της παραγωγής άγγιζε το 100%.
Οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας ήταν στην Αγία Πετρούπολη για συγκέντρωση του ΟΠΕΚ.
Οι Υπουργοί συζήτησαν τη συμφωνία τους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018.
Δεν υπήρξε συζήτηση για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo δήλωσε ότι η Νιγηρία δεν έχει πρόθεση να υπερβεί τον στόχο παραγωγής της για 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η παραγωγή της Νιγηρίας έφτασε τα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές που ανέφερε ο ΟΠΕΚ σε μηνιαία έκθεση.
Η Νιγηρία και η Λιβύη έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές για να βοηθήσουν τις βιομηχανίες τους να ανακάμψουν από χρόνια αναταραχών.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έφθασε τα 1,069 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πλατφόρμες εξόρυξης διαμορφώθηκαν στις 764 την τελευταία εβδομάδα από 371 εγκαταστάσεις που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης