Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Ινδονησία δίνει καφέ και φοινικέλαιο για 11 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Reuters: H Ινδονησία δίνει καφέ και φοινικέλαιο για 11 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη
Να σημειωθεί ότι η Ινδονησία υπόκειται σε εμπάργκο από τις  ΗΠΑ για πωλήσεις όπλων λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Ρωσία θα επιταχύνει τις εργασίες για τη μείωση της εξάρτησής της από τα συστήματα πληρωμών των ΗΠΑ και το δολάριο -ως νομίσματος διακανονισμού συναλλαγών- απαντώντας στις νέες κυρώσεις που της επέβαλε η Ουάσινγκτον στις 2 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα (7 Αυγούστου 2017) ο αναπληρωτής Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov.
Και η αρχή δεν άργησε να γίνει καθώς λίγο αργότερα η κυβέρνηση της Ινδονησία ανακοίνωσε ότι θα ανταλλάξει καφέ, φοινικέλαιο, τσάι και διάφορα άλλα εμπορεύματα με αντάλλαγμα την αγορά 11 ρωσικών μαχητικών αεροσκάφων Su-35 της, βλέοντας τις  αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας "μια ευκαιρία για την ενίσχυση του εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας".
Το ινδονησιακό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας για την ανταλλαγή μεταξύ της Perusahaan Perdagangan Indonesia και της Rostec και οι δύο κρατικές εταιρείες.
"Αυτή η ανταλλαγή υπό την εποπτεία και των δύο κυβερνήσεων ελπίζουμε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί με την ανταλλαγή 11 Sukhoi Su-35s και μερικές εξαγωγές της Ινδονησίας, ξεκινώντας από τον καφέ και το τσάι έως το φοινικέλαιο και τα στρατηγικά αμυντικά προϊόντα", δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου της Ινδονησίας Enggartiasto Lukita στο Reuters.
Η Ινδονησία ήδη διαθέτει 16 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, και πραγματοποιεί την πρώτη της αγορά το 2003.
Να σημειωθεί ότι η Ινδονησία υπόκειται σε εμπάργκο από τις  ΗΠΑ για πωλήσεις όπλων λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Rostec δηλώνει ότι διατηρεί την επιλογή να επιλέξει ποια προϊόντα λαμβάνει από το εμπόριο από την Ινδονησία.
"Η συμφωνία επιτρέπει την επέκταση της προμήθειας εμπορευμάτων από την Ινδονησία.
Το φάσμα των προϊόντων θα συζητηθεί από τα μέλη μιας ειδικά διαμορφωμένης συμβουλευτικής ομάδας ", αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας.
Η Τζακάρτα προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα φοινικέλαιου εν μέσω της μείωσης της ζήτησης στην Ευρώπη. Η Ινδονησία είναι ο νούμερο ένα παραγωγός του εμπορεύματος στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, τα καλλυντικά και τα βιοκαύσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης