Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.575,21
0,51%
FTSE 100
7.523,23
0,00%
DAX
12.991,28
0,01%
Nikkei 225
21.457,64
0,04%
ATHEN
749,23
0,37%
  • 23:04 - Reuters: Χαιρέτισε την απελευθέρωση της Ράκα ο Trump - Τι ανέφερε
  • 23:03 - Τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου διεκδικεί η εταιρεία του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, W.Clark
  • 22:56 - Skynews: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να πυροβολεί ο ίδιος εγκληματίες
  • 22:39 - Le Monde: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες για τη δολοφονία δημοσιογράφου
  • 22:37 - Puigdemont: Δέχεται επίθεση από την Ισπανία η Δημοκρατία στην Καταλονία - Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Rajoy
 

Davis: Δύσκολες αλλά παραγωγικές οι συνομιλίες για το Brexit – Υπάρχει σημαντική σύγκλιση

Davis: Δύσκολες αλλά παραγωγικές οι συνομιλίες για το Brexit – Υπάρχει σημαντική σύγκλιση
Σχετικά με το άκρως σημαντικό ζήτημα της συμμετοχής του Βασιλείου στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., καταστήθηκε σαφές ότι πρέπει να αποφεχθούν οι όποιες διαταραχές
Θετικά αποτιμά τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. ο υπουργός Brexit του νησιού κ. David Davis, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών ήταν «δύσκολες αλλά άκρως παραγωγικές».
Σε επιστολή του προς την αρμόδια Επιτροπή της βρετανικής Βουλής για το Brexit, ο υπουργός της Theresa May αναγνωρίζει πως υπήρξε σημαντική πρόοδος σε μία σειρά από επίμαχα ζητήματα.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε. κατά και υπέρ του Ηνωμένου Βασιλείου, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεση να αποσαφηνιστούν στον αμέσως επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων.
Επίσης, σχετικά με τα προνόμια και τις ασυλίες που αφορούν τη συμμετοχή του νησιού στο μπλοκ, Λονδίνο και Βρυξέλλες συζήτησαν για μία μεταβατική περίοδο μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., με πιο λεπτομερείς συνομιλίες να ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά τη δικαστική συνεργασία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, καθορίστηκε ένα αρχικό πεδίο εφαρμογής των ζητημάτων που θα εξεταστούν στους μελλοντικούς γύρους.
Τέλος, σχετικά με το άκρως σημαντικό ζήτημα της συμμετοχής του Βασιλείου στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., καταστήθηκε σαφές ότι πρέπει να αποφεχθούν οι όποιες διαταραχές που θα έβλαπταν τις επιχειρήσεις τόσο στο νησί όσο και στο μπλοκ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι περαιτέρω διερεύνηση απαιτήται για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 09/08/2017 - 16:36
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS