Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.575,21
0,00%
FTSE 100
7.531,87
0,11%
DAX
13.014,15
0,18%
Nikkei 225
21.696,65
1,11%
ATHEN
734,55
-1,96%
  • 16:16 - Αισιόδοξη η κυβέρνηση: Έως τέλος Οκτωβρίου (2018) θα εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ
  • 16:15 - Φέσσας (ΣΕΒ): Οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα - «Όχι» στην υπερφορολόγηση
  • 16:15 - S&P: Στο «Β» η αξιολόγηση για την Τράπεζα Κύπρου - Θετικό το outlook
  • 16:14 - Γεροβασίλη: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει πατήσει στα πόδια της
  • 15:24 - Τσίπρας: Διευρύνονται οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ν. Κορέας
 

Fed: Ο αδύναμος πληθωρισμός μπορεί να ανακόψει την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου

Fed: Ο αδύναμος πληθωρισμός μπορεί να ανακόψει την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου
Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό αποτελούν έναν ακόμη λόγο να περιμένει η Fed πριν μια νέα αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο Neel Kashkari
Απογοήτευση προκάλεσαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τα υποτονικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα (11/8/2017), με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να προειδοποιούν ότι ο αδύναμος πληθωρισμός θα μπορούσε να ανακόψει την αύξηση των επιτοκίων.
Όπως επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Neel Kashkari, τα σημερινά στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αποτελούν έναν ακόμη λόγο να περιμένει η Fed πριν προβεί σε μια περεταίρω αύξηση των επιτοκίων.
Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (11/8) ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο του 2017, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για μια αύξηση 0,2%.
Ο Kashkari τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος γιατί ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ υπογράμμισε ότι τα δεδομένα υποστήριξαν την προοπτική του για τη νομισματική πολιτική.
Ο ίδιος επεσήμανε πως ο πληθωρισμός δεν αυξήθηκε παράλληλα με τη βελτίωση στην αμερικανική αγορά εργασίας, ενώ προειδοποίησε ότι δεν «βλέπει» αποδείξεις ότι οι τιμές θα μπορούσαν να «απογειωθούν».
Ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις εκτίμησε παράλληλα, πως είναι απίθανο η διόρθωση της χρηματιστηριακής αγοράς να οδηγήσει σε κρίση.
Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της Fed του Ντάλας, Rob Kaplan, ο οποίος υποστήριξε ότι το βασικό επιτόκιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πλησιάζει στο «ουδέτερο» επίπεδο, οπότε η Fed θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά περαιτέρω στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προτού προβεί σε σύσφιξη της πολιτικής της.
«Θέλω τώρα να δω περισσότερα στοιχεία ότι σημειώνουμε πρόοδο στην επίτευξη του στόχου μας για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Kaplan σε πανεπιστήμιο του Τέξας, υποστηρίζοντας ότι το λεγόμενο ουδέτερο επιτόκιο βρίσκεται πιο κοντά στο 2% παρά στο 3%.
«Θέλω να είμαι σίγουρος πριν κάνουμε το επόμενο βήμα ότι καταλαβαίνω τα εισερχόμενα στοιχεία και ότι κάνουμε πρόοδο προς τον στόχο το 2%», ανέφερε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Ο ίδιος δήλωσε πως η Fed θα θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού της, ύψους 4,2 τρισ. δολ., «σύντομα».

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 11/08/2017 - 19:38
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS