Ηχηρή προειδοποίηση από την Κίνα: Θα αποτρέψουμε την αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα

Ηχηρή προειδοποίηση από την Κίνα: Θα αποτρέψουμε την αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα
Η κινεζική κυβέρνηση απηύθυνε εκ νέου έκκληση για διπλωματική λύση...
Σαφέστατο και ηχηρό μύνημα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump απέστειλε σήμερα (11 Αυγούστου 2017) η κινεζική κυβέρνηση –ο στενότερος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ– προειδοποιώντας πως θα αποτρέψει μία ενδεχόμενη προσπάθεια για αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται υπό το έλεος του δικτάτορα Kim Yong Un.
Ειδικότερα, μέσω άρθρου σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, το Πεκίνο προειδοποίησε τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο ότι «θα επέμβει στρατιωτικά στη Βόρεια Κορέα, αν η Νότια Κορέα και οι Η.Π.Α. επιχειρήσουν την ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος».
Ταυτόχρονα, η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου κατέστησε σαφές ότι προτιμότερη θα ήταν η συνέχιση του status quo, προειδοποιώντας προσωπικά τον Kim Jong Un ότι η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη αν η Βόρεια Κορέα θα επιτεθεί πρώτη.
Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση απηύθυνε εκ νέου έκκληση για διπλωματική λύση, ωστόσο η πιθανότητα συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι Trump και Kim ανταλλάσσουν απειλές για επίθεση με πυρηνικά όπλα.
Το Πεκίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του τόσο για τις επανειλημμένες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, όσο και για τη συμπεριφορά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως οι στρατιωτικές ασκήσεις, για τις οποίες αναφέρει πως κλιμακώνουν την ένταση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS