Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.452,51
0,99%
FTSE 100
7.381,74
0,86%
DAX
12.229,34
1,35%
Nikkei 225
19.383,84
-0,05%
ATHEN
832,78
0,76%
  • 00:28 - Reuters: "Όχι" στους αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες για τις κοινοτικές τράπεζες των ΗΠΑ
  • 00:18 - Standard & Poor's: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ για τη Berkshire Hathaway - Σταθερό το outlook
  • 23:35 - Goldman Sachs: Η τέλεια καταιγίδα θα χτυπήσει την…Ιταλία – Ελλάδα και Ουγγαρία από τις χειρότερες στο μεταναστευτικό
  • 23:35 - Σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα ανακοινώνει η Ford
  • 23:35 - Reuters: Οι 10 ημερομηνίες σταθμοί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας
 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Κούρδους του Ιράκ να αναβάλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Κούρδους του Ιράκ να αναβάλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους
Εγγυήσεις και εναλλακτικές λύσεις ζητούν από την πλευρά τους οι Κούρδοι, χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν θα αποδεχτούν το αμερικάνικο αίτημα
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Κούρδους του Ιράκ να αναβάλουν ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιοχής τους, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα την Παρασκευή 11/8 σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν Massoud Barzani.
To υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε εκφράσει τον Ιούνιο του 2017 την ανησυχία του ότι το δημοψήφισμα θα αποσπάσει την προσοχή από άλλα θέματα που έχουν προτεραιότητα όπως η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
"Στο θέμα της αναβολής του δημοψηφίσματος ο πρόεδρος Barzani δήλωσε ότι οι άνθρωποι της επαρχίας του Κουρδιστάν περιμένουν εγγυήσεις και εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον τους" ανέφερε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κουρδική προεδρία μετά το τηλεφώνημα του Tillerson, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την αντίδραση της κουρδικής πλευράς στο αίτημα των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ανησυχούν ότι το δημοψήφισμα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ακόμα σημείο έντασης στην περιοχή.
Η  Τουρκία, το Ιράν και η Συρία, που μαζί με το Ιράκ έχουν σημαντικούς κουρδικούς πληθυσμούς στην επικράτειά τους, δεν επιθυμούν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS