Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνελήφθησαν 12 άτομα που είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί ερήμην για κατασκοπία στο Κουβέιτ

Reuters: Συνελήφθησαν 12 άτομα που είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί ερήμην για κατασκοπία στο Κουβέιτ
Διαφεύγουν της σύλληψης ακόμα δύο από τους συνολικά 25 καταδικασθέντες για τη συγκεκριμένη υπόθεση
Οι αρχές του Κουβέιτ συνέλαβαν 12 άτομα που είχαν καταδικαστεί ερήμην για κατασκοπία υπέρ του Ιράν και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το Σάββατο 12/8 το υπουργείο Εσωτερικών της αραβικής χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.
To Κουβέιτ είχε κατηγορήσει 25 υπηκόους του (όλοι Σιίτες) και έναν Ιρανό πολίτη μετά την ανακάλυψη όπλων και εκρηκτικών σε μία επιδρομή που ονομάστηκε Abdali cell και έγινε το 2015.
Οι εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προβούν σε εχθρικές πράξεις ενάντια στο Κουβέιτ.
Ένα άτομο καταδικάστηκε σε θάνατο και τα υπόλοιπα σε ποινές φυλάκισης.
Τον Ιούνιο του 2017 το ανώτατο δικαστήριο του Κουβέιτ ανακάλεσε τη θανατική ποινή και μείωσε και τη διάρκεια της φυλάκισης για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
Τουλάχιστον 14 εξ αυτών καταδικάστηκαν ερήμην, συμπεριλαμβανομένου και του Ιρανού, που αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
"Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν σε διαφορετικές περιοχές 12 ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση Abdali cell" ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
Οι αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα που έχουν καταδικαστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και προς το παρόν διαφεύγουν.
Το Κουβέιτ που έχει μία σημαντική μειονότητα Σιιτών, βρίσκεται σε μία δύσκολη γεωγραφική θέση, κοντά στις δύο μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις της περιοχής, το σιιτικό Ιράν και τη σουνιτική Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης