Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι σχέσεις μας με το Βερολίνο θα βελτιωθούν μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24/9)

tags :
Erdogan: Οι σχέσεις μας με το Βερολίνο θα βελτιωθούν μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές  (24/9)
Οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας της καταστολής, που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016
Οι σχέσεις Άγκυρας – Βερολίνου θα βελτιωθούν μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24/9/2017) εκτιμά ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος παράλληλα απέδωσε την ένταση στις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ στην ευρωπαϊκή εσωτερική πολιτική.
Οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας της καταστολής, που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Μάλιστα ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την έντονη  ανησυχία τους για τις εκκαθαρίσεις ευρείας κλίμακας.
«Η κριτική από την Ευρώπη αφορά την εσωτερική πολιτική της», τόνισε ο Erodgan σε ομιλία του στη δυτική πόλη Ίσπαρτα που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, όπως αναφέρει το Reuters.
«Η Γαλλία και η Αυστρία το έπραξαν νωρίτερα, βλέπουμε ότι η Γερμανία ακολουθεί την ίδια στρατηγική, πιστεύω πως αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ενόψει της κάλπης της 24ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες φέρουν την Angela Merkel πολύ κοντά σε μία τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης