Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει η Merkel την πρόταση Schulz για την επιβολή ποσοστώσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Απορρίπτει η Merkel την πρόταση Schulz για την επιβολή ποσοστώσεων  στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
«Δεν νομίζω ότι η ποσόστωση για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα - για αυτή την τεχνολογία - έχει μελετηθεί καλά», τόνισε η Merkel
Απορρίπτει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel την πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την επιβολή ποσοστώσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως τέτοιοι στόχοι θα αποδειχθούν περίπλοκοι στην πράξη.
Ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, και κύριος αντίπαλος της Merkel στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε την Παρασκευή (11/8) την εισαγωγή μίας  ποσόστωσης - τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση-, λέγοντας ότι θα ενθάρρυνε τη βιομηχανία να καινοτομήσει.
«Δεν νομίζω ότι η ποσόστωση για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα - για αυτή την τεχνολογία - έχει μελετηθεί καλά», τόνισε η Merkel μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών  (CDU) στο Ντόρτμουντ.
«Τότε θα διαπραγματευόμαστε επί αιώνες στην Ευρώπη.
Τι θα κάναμε αν δεν τηρηθεί;
Δεν θα μπορούσαν πλέον να αγοραστούν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα;» διερωτήθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Αντ 'αυτού, η Merkel ζήτησε μια καλύτερη στρατηγική, που θα βοηθήσει τη βιομηχανία αυτοκινήτων να κάνει τη μετάβαση στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
«Πρέπει να καινοτομήσουμε γρήγορα», επισήμανε.
«Όπου οι εταιρείες δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση μόνες τους, η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλάι τους και να τις βοηθήσει», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη της Γερμανίας και προσφέρει περίπου 800.000 θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, οι πολιτικοί φοβούνται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας δεν θα επενδύσουν αρκετά στη νέα τεχνολογία και την υποδομή - ανησυχίες που έχουν αυξηθεί από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen το οποίο ξέσπασε το 2015.
Η Merkel, η οποία στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών (24/9) προηγείται σταθερά με διψήφια ποσοστά του Schulz έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα κατά της «δαιμονοποίησης» των κινητήρων ντίζελ.
Τo CDU έχει υποσχεθεί φορολογικές περικοπές  περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς και αυξημένες δαπάνες για υποδομές, άμυνα και ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης