Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.468,11
0,14%
FTSE 100
7.433,03
0,67%
DAX
12.263,86
0,71%
Nikkei 225
19.729,28
-0,12%
ATHEN
842,41
1,77%
  • 00:25 - Πυρκαγιά σε δασική έκταση απειλεί τα Σιμωτάτα και τον Λουρδά Κεφαλονιάς - Εκκενώνονται σπίτια - Ισχυροί οι άνεμοι
  • 00:05 - Quartz: H Amazon θα δανειστεί από τις αγορές φθηνότερα από τη Ρωσία, το Μεξικό και την Ελλάδα
  • 00:01 - Πάνω από 1,4 εκατ. στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στην Πορτογαλία από την αρχή του έτους
  • 22:37 - Το σχέδιο του ESM για το ελληνικό χρέος: Θα υλοποιηθεί σε 3 χρονικές φάσεις 2018, 2019, 2022
  • 22:35 - Capitec: Η τράπεζα με τα κέρδη άνω του 50.000% από το 2002 - Βασιλιάς στις αναδυόμενες αγορές
 

Γερμανία: Την τεχνολογία ντίζελ υπερασπίζεται ο «πράσινος» πρωθυπουργός της Βάδης - Βιτεμβέργης

Γερμανία: Την τεχνολογία ντίζελ υπερασπίζεται ο «πράσινος» πρωθυπουργός της Βάδης - Βιτεμβέργης
Το ντίζελ είναι μια καθαρή τεχνολογία που βοήθησε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που κατηγορήθηκαν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σημείωσε ο Kretschmann
Την τεχνολογία ντίζελ υποστηρίζει, ως μία απαραίτητη ενδιάμεση λύση στο δρόμο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης – Βιτεμβέργης,  Winfried Kretschmann, που είναι μέλος του κόμματος των Πρασίνων.
Το ντίζελ είναι μια καθαρή τεχνολογία που βοήθησε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που κατηγορήθηκαν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σημείωσε ο Kretschmann, προσθέτοντας πως το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να εξασφαλιστεί.
Τα σχόλιά του δημοσιεύθηκαν στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σήμερα (12/8), καθώς η καγκελάριος Angela Merkel άσκησε δριμεία κριτική στα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πιέζοντάς τα να καινοτομήσουν για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε σε αναταραχή σχεδόν πριν από δύο χρόνια το 2015, όταν η Volkswagen  παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε σε δοκιμές στις ΗΠΑ για το πόσο τοξικό οξείδιο του αζώτου εκπέμπουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της.
«Στην πραγματικότητα, εμείς οι Πράσινοι υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε για την αλλαγή του κλίματος, αλλά τώρα οι ρύποι είναι το κύριο θέμα.
Αυτό πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι», δήλωσε ο Kretschmann στη Sueddeutsche Zeitung.
Το κρατίδιο της Βάδης –Βιτεμβέργης  φιλοξενεί τη Mercedes, της Daimler.
«Πρέπει να μειώσουμε τη ρύπανση, πρέπει να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή- για την οποία χρειαζόμαστε καθαρό ντίζελ-  και πρέπει να εξασφαλίσουμε τη βιομηχανία αυτοκινήτων στη Γερμανία, ειδικά στη Βάδη-Βιτεμβέργη», τόνισε ο Kretschmann.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS