Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump - Macron για τη Β.Κορέα: Αποφασισμένες για την ανάληψη δράσης οι ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump - Macron για τη Β.Κορέα: Αποφασισμένες για την ανάληψη δράσης οι ΗΠΑ
Νωρίτερα σήμερα υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο Macron, αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο
Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Βόρειας Κορέας είχε σήμερα (12/8) με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Trump είπε στον Γάλλο πρόεδρο, πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες με τη συνδρομή των συμμάχων τους να εφαρμόσουν ένα πλέγμα διπλωματικών, οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσουν την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν την ανάγκη αντιμετώπισης της ολοένα και πιο επικίνδυνης κατάστασης που συνδέεται με την επικίνδυνη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα σήμερα (12/8), υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση ζήτησε ο Macron, αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο.
Τόνισε δε την ανάγκη να αποτραπεί με κάθε τρόπο και μέσο η κλιμάκωση των εντάσεων.
Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Macron σημειώνει την «ανησυχία του για την επιδείνωση της βαλλιστικής και πυρηνικής απειλής που προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, η οποία πλήττει τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης