Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορική δράση κατά της Κίνας αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με αφορμή την πνευματική ιδιοκτησία

tags :
Εμπορική δράση κατά της Κίνας αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με αφορμή την πνευματική ιδιοκτησία
Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Κίνα να κάνει περισσότερα για να αναγκάσει τη γειτονική Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα
Την πρώτη του σημαντική εμπορική δράση με στόχο την Κίνα αναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας- πιθανότατα τη Δευτέρα 14/8- σχετικά με τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που χρησιμοποιεί το Πεκίνο σε βάρος ξένων επενδυτών αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Στόχος της έρευνας είναι να αποσαφηνιστεί, εάν οι κινεζικές εμπορικές πρακτικές αναγκάζουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα να μεταβιβάζουν την πνευματική τους ιδιοκτησία. 
Η κίνηση που έρχεται καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν την Κίνα να κάνει περισσότερα για να αναγκάσει τη γειτονική Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην προσέγγιση της κυβέρνησης Trump προς την Κίνα και είναι αναγκασμένη να αυξήσει τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου .
Είναι επίσης πιθανό να κερδίσει υποστήριξη από το Κογκρέσο και ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας που έχει διαμαρτυρηθεί για τους κανόνες της κινεζικής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι έρευνες της εθνικής ασφάλειας σχετικά με τις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, οι οποίες στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην υπερπαραγωγή της Κίνας, έχουν προκαλέσει αντιρρήσεις από επιχειρήσεις και συμμάχους στην Ασία και την Ευρώπη, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι θα υποστούν τις συνέπειες.
Ο  Trump αποφάσισε επίσης να επαναδιαπραγματευθεί αντί να εγκαταλείψει τη συμφωνία βορειοαμερικανικού ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά και το Μεξικό, με αξιωματούχους και από τις τρεις πλευρές να ξεκινήσουν την επίσημη εργασία τους στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη (16/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης