Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ταϊβάν κατηγόρησε την Κίνα ότι έκανε στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο της το Σαββατοκύριακο (12-13/8)

tags :
Reuters: Η Ταϊβάν κατηγόρησε την Κίνα ότι έκανε στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο της το Σαββατοκύριακο (12-13/8)
Η Κίνα έχει εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές της ασκήσεις στις θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Ταϊβάν - Φιλιππίνων, αλλά και Ταϊβάν - Ιαπωνίας τους τελευταίους μήνες
Ένα κινέζικο στρατιωτικό αεροπλάνο έκανε δύο γύρους ασκήσεων στην Ταϊβάν αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/8), πετώντας από την νότια στη βόρεια πλευρά του αυτόνομου νησιού, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνάς του και μετέδωσε το Reuters.
Η Κίνα έχει αυξήσει την επιθετικότητά της στις εδαφικές φιλονικίες στη Νότια και Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Ανησυχεί επίσης για την Ταϊβάν, την οποία θεωρεί δικό της έδαφος, αλλά διοικείται από μία κυβέρνηση που η Κίνα φοβάται πως έχει στόχο την ανεξαρτησία.
Την Κυριακή 13/8 δύο μεταγωγικά στρατιωτικά αεροπλάνα της Κίνας πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, πριν πάνε κοντά στο ιαπωνικό νησί Miyako, στα βόρεια της Ταϊβάν, όπου ενώθηκαν με δύο κινέζικα μαχητικά τζετ και επέστρεψαν στη βάση τους.
Το Σάββατο 12/8 δύο κινέζικα βομβαρδιστικά και μεταγωγικά πέταξαν στην ίδια διαδρομή, ενώ κινέζικα μαχητικά προειδοποιούσαν αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το θαλάσσιο στενό του Bashi.
Οι δυνάμεις της Ταϊβάν παρακολουθούσαν τις ασκήσεις και αντέδρασαν κατάλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο τους, που ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Η Κίνα δεν σχολίασε το γεγονός, αλλά η πολεμική της αεροπορία κάνει ασκήσεις από την Ταϊβάν ως την Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες.
Το Πεκίνο δεν έχει αποκλείσει ποτέ τη χρήση βίας για να φέρει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό του και έχει προειδοποιήσει ότι κινήσεις προς την επίσημη ανεξαρτησία μπορεί να επιφέρουν στρατιωτική επέμβαση.
Η Κίνα είναι στο μέσον ενός φιλόδοξου εκσυγχρονιστικού προγράμματος για τον στρατό που περιλαμβάνει την κατασκευή αεροπλανοφόρων και την ανάπτυξη μαχητικών στελθ για να έχει έτσι τη δυνατότητα να κάνει επίδειξη ισχύος και μακριά από τις ακτές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης