Επιστρέφει στην πολιτική η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner

Επιστρέφει στην πολιτική η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner
Είναι υποψήφια γερουσιαστής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον κεντροδεξιό πρόεδρο, Mauricio Macri
Την επιστροφή στην πολιτική της πρώην προέδρου της Αργεντινής Cristina Fernandez de Kirchner σηματοδοτούν οι προκριματικές εκλογές, που διεξάγονται σήμερα (13/8) στην Αργεντινή.
Είναι υποψήφια γερουσιαστής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον κεντροδεξιό πρόεδρο, Mauricio Macri.    
Η ψηφοφορία αυτή, που είναι υποχρεωτική, είναι μια τυπική διαδικασία καθώς τα κόμματα έχουν ήδη επιλέξει τους υποψηφίους τους για τις εκλογές της 22ας Οκτωβρίου.
Οι προκριματικές εκλογές είναι ουσιαστικά μια αναλυτική δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς οι κύριοι υποψήφιοι δεν αντιμετωπίζουν αντιπάλους από το εσωτερικό των κομμάτων τους.
Η Cristina Fernandez de Kirchner, 64 ετών, είναι υποψήφια γερουσιαστής στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπου κατοικεί σχεδόν το 40% των ψηφοφόρων της χώρας.
Αν και ο υποψήφιος που επέλεξε να τη διαδεχθεί έχασε απέναντι στον Macri στην επαρχία του Μπουένος Άιρες το 2015, η Fernandez εμφανίζεται τώρα να προσελκύει πολλούς ψηφοφόρους στη σκληρά δοκιμαζόμενη βιομηχανική ζώνη του, όπου η έξοδος της Αργεντινής από την ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 δεν έχει ακόμη εδραιωθεί.
Η πρώην  πρόεδρος της Αργεντινής ανέλαβε τον Ιούνιο 2017 την ηγεσία της Ένωσης Πολιτών (UC) ενός αντιπολιτευόμενου μετώπου που συνενώνει περονιστές και την κεντροαριστερά απέναντι στους υποψηφίους του Cambiemos του προέδρου Macri.
Στην τελευταία προεκλογική της συγκέντρωση ζήτησε από τους ψηφοφόρους να θυμηθούν «εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους ή φοβούνται ότι θα τη χάσουν, εκείνους που δεν τα βγάζουν πέρα με τον μισθό τους ή δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα όπως προηγουμένως, ή να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, του αερίου ή του νερού.
Πρέπει να θέσουμε ένα όριο στην κυβέρνηση».
Ο Macri, 58 ετών, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ξεκίνησε μια σειρά σκληρών μεταρρυθμίσεων με σκοπό τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού (που ανέρχεται στο 6% του ΑΕΠ), τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2017 θα ανανεωθεί το 50% των εδρών της Βουλής και το ένα τρίτο εκείνων της Γερουσίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS