Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρειος Κορέα θα εκτοξεύσει 4 βαλλιστικούς πυραύλους γύρω από το Guam – Εάν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι πυρηνικός

tags :
Η Βόρειος Κορέα θα εκτοξεύσει 4 βαλλιστικούς πυραύλους γύρω από το Guam – Εάν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι πυρηνικός
Οι τρεις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κίνδυνος της Βορείου Κορέας θα μπορούσε να εκδηλωθεί
Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει την εκτόξευση 4 βαλλιστικών πυραύλων γύρω από το Guam έως τα μέσα Αυγούστου του 2017 σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA)
Μάλιστα ο Kim Jong-un ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας είναι  ενημερωμένος για το σχέδιο επίθεσης στο Guam.
Ενώ οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές στις 14 Αυγούστου κινήθηκαν υψηλότερα καθώς κυρίαρχε η άποψη ότι τελείωσε η γεωπολιτική κρίση, η Βόρεια Κορέα ανέβασε τη ρητορική της.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι "ενημερωμένος για το σχέδιο επίθεσης στο Guam" Προσθέτοντας ότι «εάν ξεσπάσει δεύτερος πόλεμος στην Κορέα, θα ήταν αναπόφευκτα πυρηνικός πόλεμος».
Το Bloomberg αναφέρει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un "εξέτασε το σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα" κατά τη διάρκεια της επιθεώρησής του προς τη διοίκηση της Στρατηγικής Δύναμης, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ολοκληρώσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου το λεπτομερές σχέδιό της να εκτοξεύσει 4 βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας κλίμακας γύρω από το Guam και να το αναφέρει στον ηγέτη της για έγκριση.
Το KCNA επέλεξε ένα ιδιαίτερο τίτλο «οιι ΗΠΑ θέλουν να σκοτώσουν τον εαυτό τους»
Το Βορεοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε το εξής
«Το Τμήμα Άμυνας των ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση Ulchi Freedom Guardian των ΗΠΑ-Νότιας Κορέας θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου όπως έχει προγραμματιστεί.
Δήλωσε ότι θα στείλει εκ των προτέρων πυρηνικές ομάδες, πυρηνικό στρατηγικό υποβρύχιο και άλλο πολεμικό υλικό στην κορεατική χερσόνησο και θα αποστείλει 12 F-16 και τεράστιες ένοπλες δυνάμεις στις βάσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.
Πριν από λίγο καιρό, ο αρχηγός των δυνάμεων των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Νοτίου Κορέας είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες για το κοινό στρατιωτικό σχέδιο.
Είναι σαφές ποια είναι η αρχή του πυρηνικού πολέμου στην χειρότερη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.
Όποια και αν είναι η ρητορική για "ετήσιες, κανονικές και αμυντικές ασκήσεις", δεν μπορούν να καλύψουν τον κίνδυνο να ξεσπάσει πόλεμος.
Εάν τυχόν τυχαία προκληθεί πόλεμος, αν και ανεπιθύμητος, η Βόρειος Κορέα δεν θα απέφευγε ποτέ έναν πόλεμο.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν και εάν ξεσπάσει ένας δεύτερος πόλεμος της Κορέας, θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή τελικών μέσων.
Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν δύο φορές τις συνέπειες.
Η Στρατηγική Δύναμη του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού ανακοίνωσε ότι τελικά θα ολοκληρώσει το σχέδιο για την πυρκαγιά στο Guam μέχρι τα μέσα Αυγούστου και θα το αναφέρει στον αρχηγό της Πυρηνικής Δύναμης της Κορέας και θα περιμένει την εντολή του.
Η πυρηνική δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι ισχυρή και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τις ικανότητες του  βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-12.
Θα τις μάθουν όταν εκτοξευθεί.
Μέσα σε τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση της δήλωσης της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, 3,5 εκατομμύρια νέοι και φοιτητές και εργαζόμενοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν ή να επανενταχθούν στον Κορεατικό Λαϊκό Στρατό. Το γεγονός αυτό δείχνει σαφώς τη βούληση του Κορεατικού λαού να ολοκληρώσει τελικά την μάχη με τις ΗΠΑ
Αν οι ΗΠΑ φανούν απερίσκεπτες παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, θα προκαλέσει την αυτοκαταστροφή τους.
Παρακολουθούμε κάθε κίνηση των ΗΠΑ»
Και τελικά, εδώ είναι οι τρεις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κίνδυνος της Βορείου Κορέας θα μπορούσε να εκδηλωθεί:
-Στις 15 Αυγούστου είναι η Ημέρα Εθνικής Απελευθέρωσης των Κορεάτων (Βορρά και Νότου).
Στη Νότια Κορέα, οι αγορές κλείνουν.
-21-31 Αυγούστου, όταν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ διεξάγουν κοινή ετήσια στρατιωτική άσκηση.
Όπως αναφέρθηκε, οι δορυφορικές φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζει ένα δοκιμαστικό βαλλιστικό πύραυλο για υποβρύχιο, όπως έκανε δύο ημέρες μετά την έναρξη της κοινής άσκησης του περασμένου έτους.
-9 Σεπτεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης της Βόρειας Κορέας: Πέρυσι, η Βόρεια Κορέα διενήργησε την πέμπτη δοκιμή πυρηνικών βομβών την ημέρα αυτή.

New York Times: Η Ουκρανία και το εργοστάσιο Yuzhmash προμηθεύει κινητήρες για τους βαλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους της Βορείου Κορέας


Σε αποκάλυψη σοκ προβαίνει η αμερικανική εφημερίδα New York Times τονίζοντας ότι η Ουκρανία προμηθεύει τους κινητήρες στους βαλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους της Βορείου Κορέας.
Όταν το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε τις εγχώριες δυνάμεις της Ουκρανίας και τα εθνικιστικά στοιχεία για τη διοργάνωση ενός επιτυχημένου και επικίνδυνου πραξικοπήματος ενάντια στο τότε φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014, το αποτέλεσμα υποτίθεται ότι ήταν ένα έθνος που είναι αδιαφιλονίκητος σύμμαχος των ΗΠΑ, φιλική χώρα στο ΝΑΤΟ.
Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται η Ουκρανία, κρύβει το μυστικό πίσω από την επιτυχία του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Συγκεκριμένα,  οι New York Times ισχυρίζινται ότι η Βόρειος Κορέα αγοράζει από την μαύρη αγορά ισχυρούς πυραυλοκινητήρες από εργοστάσιο της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι οι πηγές προέρχονται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Τα στοιχεία λύνουν το μυστήριο του πώς η Βόρεια Κορέα άρχισε να πετυχαίνει τόσο ξαφνικά μετά από μια σειρά αποτυχίες εκτόξευσης πυραύλων, μερικές από τις οποίες μπορεί να έχουν προκληθεί από σαμποτάζ των αμερικανών.
Μετά από αυτές τις αποτυχίες, η Βόρειος Κορέα άλλαξε σχέδια και προμηθευτές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη του Michael Elleman, εμπειρογνώμονα πυραύλων στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αναλυτές που μελέτησαν φωτογραφίες του Kim Jong-un, ελέγχοντας τους νέους κινητήρες πυραύλων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προέρχονται από σχέδια που κάποτε τροφοδοτούσαν το στόλο των πυραύλων της Σοβιετικής Ένωσης.
"Οι κινητήρες ήταν τόσο ισχυροί ώστε ένα μόνο βλήμα θα μπορούσε να φέρει 10 θερμοπυρηνικές κεφαλές".
Δεδομένου ότι οι υποτιθέμενοι κινητήρες συνδέθηκαν με λίγες μόνο πρώην Σοβιετικές χλωρες εμπειρογνώμονες εστίασαν τις έρευνές τους σε εργοστάσιο πυραύλων στο Dnipro της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το εργοστάσιο κατασκεύαζε τους πιο θανατηφόρους πυραύλους στο σοβιετικό οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου SS-18.
Παραμένει ένας από τους βασικούς παραγωγούς των ρωσικών πυραύλων, ακόμη και μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Εντούτοις, μετά το πραξικόπημα του 2014,  το κρατικό εργοστάσιο, γνωστό ως Yuzhmash, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση
Οι Ρώσοι ακύρωσαν αναβαθμίσεις του πυρηνικού στόλου τους από το Ουκρανικό εργοστάσιο
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η πιο πιθανή πηγή των κινητήρων στους πυραύλους ICBM της Βορείου Κορέας είναι η Ουκρανία.
Οι κινητήρες αυτοί βοήθησαν την Βόρειο Κορέα να ξεπεράσει τα τεράσται τεχνικά προβλήματα αλλά ακόμη δεν είναι σαφές εάν επίσημα η Ουκρανία στηρίζει την Βόρειο Κορέα.
Βεβαίως, το Ουκρανικό εργοστάσιο δεν θα δεχόταν ποτέ αυτόν τον  ισχυρισμό ότι τροφοδοτεί την Βόρειο Κορέα.
Το εργοστάσιο Yuzhmash αρνήθηκε να αναφέρει ότι αγωνίζεται για την επιβίωση και την πώληση των τεχνολογιών του στο εξωτερικό, ιδίως στην Κίνα.
Το ουκρανικό εργοστάσιο αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι η εταιρεία δεν έχει και δεν θα συμμετάσχει στη "μεταφορά των δυνητικά επικίνδυνων τεχνολογιών εκτός Ουκρανίας."



Η Ουκρανία είχε στηρίξει το Clinton Foundation


MIT, Technical University Munich, UNSCOM: H Βόρειος Κορέα κάνει φάρσα δεν διαθέτει διηπειρωτικό πύραυλο

Ομάδα αποκαλούμενη ως "Ανεξάρτητοι Eπιστήμονες Πυραύλων που αποτελείται από επιστήμονες από το MIT δηλαδή το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης, το Technical University Munich του Βερολίνου και επιστήμονες από την UNSCOM Ειδική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών (UNSCOM) στο Ιράκ, ισχυρίζονται ότι το καθεστώς της Βορείου Κορέας παραπληροφορεί και δεν διαθέτει διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή.
Σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων η Βόρειος Κορέα υποτίθεται ότι διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).
Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η ομάδα αυτή η Βόρειος Κορέα εξαπατά δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση «ότι η χώρα έχει πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις ΗΠΑ»
Με άλλα λόγια, δεν είναι τίποτε άλλο από "μια φάρσα", όπως εξήγησε ένας από τους ειδικούς στο Newsweek.
Σε ειδική μελέτη τους που φέρει τον τίτλο ο πύραυλος ICBM της Βόρειας Κορέας δεν μπορεί να χτυπήσει τα εξής 48 κράτη, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποτελέσουν στόχο της Βορείου Κορέας.
Οι πύραυλοι της Βορείου Κορέας έχουν μειωμένο ωφέλιμο φορτίο και κατά συνέπεια ήταν σε θέση να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο από ό, τι θα ήταν εφικτό αν μετέφεραν το βάρος μιας πρώτης γενιάς ατομικής βόμβας που θα μπορούσε θεωρητικά να έχει η Βόρεια Κορέα.
Ο διηπειρωτικός πύραυλος της Βορείου Κορέας έχει πολύ μικρότερο – πραγματικό – δραστικό βεληνεκές.
Με τις δύο εκτοξεύσεις πυραύλων στις 4 Ιουλίου και 28 Ιουλίου ο κόσμος ξαφνικά πίστευε ότι οι Βορειοκορεάτες είχαν ένα ICBM που θα μπορούσε να φθάσει στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ή στην ηπειρωτική Αμερική.
Αλλά αυτές οι πεποιθήσεις δεν βασίζονται στην αλήθεια.
Στην πραγματικότητα, ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας που πυροδοτήθηκε δύο φορές τον περασμένο μήνα - το Hwasong-14 - είναι ένα ICBM υποκατηγορίας που δεν θα είναι σε θέση να φέρει πυρηνικές κεφαλές στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται μακριά από την ολοκλήρωση ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να φθάσει στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

This graphic shows the maximum altitudes and corresponding projected ranges of the two Hwasong-14 missiles that North Korea tested in July.










www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης