Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017

Βρετανία: Στο 2,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανώτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στη Μεγάλο Βρετανία τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, κυρίως λόγω της ανόδου στις τιμές ενδυμάτων και καυσίμων.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2,9% έναντι 2,6% τον Ιούλιο 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 2,8%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,6% έναντι επιβράδυνσης 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο βασικός ετήσιος ΔΤΚ αυξήθηκε στο 2,7% έναντι 2,5% τον Ιούλιο.
Σε ότι αφορά τον δείκτη τιμών λαινικών πωλήσεων, αυτός διαμορφώθηκε στο 3,9% για τον ίδιο μήνα, έναντι 3,6% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επιπλέον, ο δείκτης τιμών κατοικιών κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του 5,1% την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο 4,8%.
Ο υψηλότερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός υποδηλώνει ότι η αύξηση των επιτοκίων του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται αργά ή γρήγορα να επέλθει, γεγονός που συνέβαλε στην ενίσχυση της στερλίνας.
Σημειώνεται ότι περί τις 11:46 π.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,81% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,327 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης