Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε. και Βρετανία αναβάλλουν τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για το Brexit, εν όψει ομιλίας May

Ε.Ε. και Βρετανία αναβάλλουν τον επόμενο γύρο των συνομιλιών για το Brexit, εν όψει ομιλίας May
Εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημα καμία συμφωνία για μετακίνηση της ημερομηνίας 
(upd1) Στην επιβεβαίωση ότι Βρετανία και Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησαν να αναβάλουν την έναρξη του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ για τις 25 Σεπτεμβρίου 2017, προέβη σήμερα (12/9/2017) το υπουργείο Brexit.
Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, εφόσον έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για διαβουλεύσεις, οι διαπραγματευτές θα αποκτήσουν την απαιτούμενη ευελιξία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στον γύρο αυτόν, τον 4ο στη σειρά.
Νωρίτερα, το «Reuters» μετέδιδε, επικαλούμενο διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, ότι η Ε.Ε. και η Βρετανία συμφώνησαν να καθυστερήσουν κατά μία εβδομάδα τον επόμενο γύρο συνομιλιών για το Brexit, εν μέσω προσδοκιών ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα δώσει μια σημαντική ομιλία επί του θέματος στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα ξεκινήσει έτσι στις 25 Σεπτεμβρίου και όχι στις 18 Σεπτεμβρίου, κάτι που, σύμφωνα με μια πηγή του «Reuters» οφείλεται στο «πολιτικό ημερολόγιο της Βρετανίας».
Μια άλλη πηγή του πρακτορείου δήλωσε ότι η Βρετανία ζήτησε την αναβολή, προκειμένου να επιτραπεί στη May να παρουσιάσει τις τελευταίες απόψεις και τα σχέδια του Λονδίνου για το Brexit πριν τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Πάντως, εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημα καμία συμφωνία για μετακίνηση της ημερομηνίας του επόμενου γύρου συνομιλιών για το Brexit.

Πρώτη ενημέρωση 18:21:26, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης