Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Τίποτα» οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Β. Κορέας σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά

Trump: «Τίποτα» οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Β. Κορέας σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά
Mogherini: Η Ε.Ε. συνεχίζει να εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ
Μόνο «ένα μικρό βήμα» και «τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά» χαρακτήρισε σήμερα (12/9/2017) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
«Πιστεύουμε ότι είναι απλώς άλλο ένα πολύ μικρό βήμα, δεν είναι κάτι σημαντικό», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Δεν ξέρω αν έχει κάποια επίπτωση αλλά σίγουρα ήταν ωραίο να έχουμε μια ψηφοφορία 15-0.
Αλλά αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά», τόνισε.
Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει τις νέες κυρώσεις και συνεχίζει να εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ για τις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της.
«Τώρα θα εφαρμόσουμε τις κυρώσεις του ΟΗΕ όπως το κάναμε πάντα και στο παρελθόν», δήλωσε η Mogherini, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι διεθνείς εταίροι μας θα πράξουν το ίδιο ώστε να εγγυηθούμε το μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας των οικονομικών μέτρων», πρόσθεσε.
Στις κυρώσεις προβλέπεται κυρίως ο περιορισμός των παραδόσεων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, βασικός προμηθευτής της οποίας είναι η γειτονική Κίνα.
«Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τον δρόμο ώστε να ξαναρχίσει η πολιτική διαδικασία», επέμεινε η Mogherini, καλώντας για άλλη μια φορά την Πιονγκγιάνγκ να ξεκινήσει «έναν πολιτικό διάλογο» με τη διεθνή κοινότητα με στόχο την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση».
«Ο στόχος μας για μια αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με διπλωματικά και πολιτικά μέσα.
Δεν υπάρχει στρατιωτική διέξοδος σε αυτήν την κρίση!», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης